Recordem la mobilització pel 0,7 %, la primera gran acampada a Barcelona

A la secció ‘Va passar aquí’, d’”El matí de Barcelona”, expliquem com es va gestar aquest moviment social dels 90

El 1994 diversos col·lectius, particulars i fins i tot famílies van plantar-se a la Diagonal. Reivindicaven que els països més rics destinessin el 0,7 % dels seus pressupostos a ajudar els estats en vies de desenvolupament.

Amb el periodista Ernest Cauhé i en Josep Maria Hosta, portaveu de l'acampada del 0,7 %, recordem els inicis d'aquella gran mobilització, precursora d'altres com el 15-M.

"Probablement va ser la primera gran acampada. L’objectiu era més que llunyà, pràcticament impossible. Però una colla de joves i no tan joves van decidir abandonar famílies, feines i classes per muntar la tenda de campanya allà on tothom els pogués veure: a l’avinguda Diagonal. Volien més diners per al Tercer Món. Van començar sent-ne poques, però de mica en mica, des de davant del Palau de Pedralbes, van anar florint les tendes de mil i un colors fins a tocar de Francesc Macià. El novembre del 1994 van arribar a haver-hi més de 1.000 tendes en un dels moviments socials dels anys 90: l’acampada del 0,7.

Recupera la secció aquí: