Reclamen mesures per lluitar contra l’assetjament escolar per “LGTBIfòbia”

El col·lectiu LGTBI s'ha concentrat a la plaça de Sant Jaume per reivindicar instruments per posar fi a l'assetjament escolar per raons d'orientació sexual o transsexualitat. Denuncien manca de recursos i de voluntat política per fer-hi front i reclamen que s'implementi del tot la llei aprovada pel Parlament per garantir els seus drets.

En concret, els concentrats reclamen que s'apliqui la llei aprovada pel Parlament el 2014 per garantir els drets del col·lectiu de gais, lesbianes i transsexuals (LGTBI) el 2014. Asseguren que la norma és "pionera al món" pel que fa a protocols i mesures, i per això reclamen que s'implementi de manera "total i immediata". De fet, aquesta no és la primera vegada que el col·lectiu LGTBI es queixa que no s'està desplegant del tot.

Segons els convocants, l'any passat va haver-hi 115 denúncies per "LGTBIfòbia" al conjunt de Catalunya per qüestions relacionades, entre d'altres, amb agressions, vexacions o assetjament a les xarxes socials i a l'escola. D'entre totes les víctimes del col·lectiu, remarquen que un dels sectors més vulnerables són els menors transsexuals, que denuncien que sovint són víctimes d'agressions verbals i físiques. Per evitar-ho, reclamen un pla d'actuació ferm i contundent per treballar aquest problema a les aules. L'objectiu és que casos com el de l'Alan, que va acabar traient-se la vida, no es tornin a repetir.

Entre les organitzacions signants del manifest, més d'una seixantena, hi ha la Plataforma LGTBIcat, l'Observatori contra l'Homofòbia, la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FaPaC) o diversos partits polítics.