Reciclatge laboral després de la venda a la manta

De venedors ambulants sense llicència a peixaters o fruiters. Són algunes de les sortides laborals dels manters que han deixat el carrer

El Souleymane és un dels 11 venedors que l'any passat van rebre formació com a peixaters a Mercabarna, en el marc d'un pla d'ocupació impulsat per l'Ajuntament de Barcelona i dedicat especialment al col·lectiu de manters. Ell és un dels quatre que ja tenen un contracte. De fet, ha superat el període de prova al Grup Barrufet i té contracte d'un any. Té clar que no pensa tornar al carrer a vendre a la manta.

En altres casos no hi ha hagut intervenció de l'Administració i han estat veïns del barri del Besòs i el Maresme, on viuen molts dels manters, els que els han ofert feina. L'Antonia fa 11 anys que va donar feina a la seva fruiteria al Modou. Tot i que la manca de documentació sol ser un obstacle per entrar al món laboral, en aquest cas asseguren que "tots els papers es van poder arreglar". Per al Modou, tenir feina li ha permès "arribar a final de mes i poder enviar diners a la família" al Senegal.