El ‘Rap de les dones’, música de reflexió a l’escola

Els alumnes de l’Escola Mossèn Jacint Verdaguer fan una cançó per reivindicar la igualtat entre sexes

El 8 de març, Dia de les Dones, els nens de sisè de primària de l'Escola Mossèn Jacint Verdaguer van treballar el paper de la dona des de les diferents matèries. En l'assignatura de música van crear una cançó reivindicativa i, després del seu èxit, han decidit enregistrar-la.

L'objectiu del 'Rap de les dones' és que els nens reflexionin sobre els estereotips envers les dones que existeixen actualment. Per posar lletra a aquesta cançó els alumnes van fer una pluja d'idees sobre les desigualtats que perceben diàriament: "Cadascun va anar dient les coses que notava del dia a dia, per exemple que l'home és més important que la dona", explica Aya El Kajouai.

Un dels nens que ha participat en aquesta iniciativa és Álvaro Soto, qui explica que per ell és una mica estrany sentir-se superior a les seves companyes només pel fet de ser un noi i afirma: "Nosaltres també volem que siguem tots iguals". Per això, amb aquest rap, volen reivindicar la igualtat entre homes i dones.

La música com a altaveu

L'Escola Mossèn Jacint Verdaguer va decidir treballar el Dia de les Dones des de diferents punts de vista i aquesta cançó és el resultat de la feina feta en l'assignatura de música. La professora Carla López explica que la idea inicial no era fer una cançó i que van ser els alumnes els que van dir que "la música fa que el missatge surti cap enfora" i el professorat va considerar que també era una forma que ells ho poguessin viure en la seva pell.

D'aquesta manera els alumnes van fer una cançó que, finalment, han decidit enregistrar. A més, han anunciat que el videoclip d'aquest rap estarà disponible després de les vacances de Setmana Santa al web de l'escola.