Ramón Cardo, el camí des de la banda de poble fins el Jazz

Comencem aquest Jazzit amb Dinah Washington, una cantant que emocionava sempre que aconseguia que el seu productor prescindís dels violins ensucrats.

Joe Henderson o com encertar-la a la primera. El seu disc de debut com a líder, "Page One" (Blue Note, 1963), és una obra mestra. Clar que al seu costat hi havia Kenny Dorham a la trompeta i McCoy Tyner en el piano, i, amb aquests companys de viatge, no es pot fallar!

El tercer protagonista és Ramón Cardo, un saxofonista de Godella (Horta nord, país valencià), que es va iniciar en el món de la música com a membre de la banda del seu poble, seguint la tradició d'aquelles terres, però que, després de passar pel Conservatori de València i pel Taller de Músics de Barcelona, va decidir que el seu futur era el Jazz. L'escoltarem dirigint la seva big band i liderant el seu quartet en gravacions de principis dels 2000.

I acabarem amb la pianista Rachel Z, primer en la seva etapa formant part de Steps Ahead, mítica formació de fusió dels anys 80 - 90, i, per acabar, com a líder del seu trio.

Escolta el programa sencer aquí: