Una quinzena de menors tutelats fomenten lligams a través de la fotografia

Fent un clic pel teu barri. Fotografies, una iniciativa per conèixer els entorns del CRAE Urrutia

Els menors del CRAE Urrutia exposen una vintena de fotografies que són més que imatges. Darrere les instantànies, hi ha un projecte que ha treballat el sentiment de comunitat i treball en equip, importants per a uns joves que havien començat a conviure feia poc temps.

La iniciativa, batejada com a Fent un clic pel teu barri. Fotografies, els ha servit per conèixer els voltants de l'equipament on viuen tutelats i, més concretament, el Parc Central de Nou Barris. El projecte va començar amb la proposta del Consorci de Serveis Socials, i després d'acceptar el repte, els joves han rebut assessorament teòric i pràctic d'un fotògraf de l'Associació Diomira. Segons Anna Xancó, educadora al CRAE Urrutia, “al començament, una part dels joves i infants es van mostrar reticents, d'altres no perquè ja els agradava la fotografia, però quan vam començar el projecte, de seguida es van motivar i ara els fa molta il·lusió veure l'exposició”.

Les sessions es van realitzar fa un temps, quan tot just l'equipament acabava d'obrir i, per aquesta raó, els va permetre treballar i consolidar la comunitat de joves. En total hi han participat 14 menors del centre, amb edats compreses entre els 10 i els 17 anys. Es tracta d'un projecte puntual, però el balanç que en fan és molt positiu. Per això ara l'exposen a la Biblioteca Nou Barris, prop del que és l'escenari de les fotografies, i la idea és que l'exposició es repeteixi dins el barri.