Quines empreses barcelonines hi ha a l’Smart City Expo World Congress?

Aquest dimecres ha començat al recinte firal de Gran Via el saló Smart City Expo World Congress, el principal esdeveniment mundial sobre ciutats intel·ligents. En aquesta edició hi seran representades 600 ciutats amb 576 expositors d'empreses que aporten solucions urbanes. També n'hi ha de barcelonines amb projectes que ja s'estan aplicant a la ciutat.

L'espai de Barcelona Activa concentra 18 d'aquestes empreses barcelonines. Hi ha per exemple l'expositor de Sotavia, que és un projecte dedicat a trobar desperfectes al paviment dels carrers de la ciutat. Ho fan, tal com explica un dels fundadors, Simó Graells, "a través d'un vehicle que va fent fotografies al terra, de manera que identifiquem els forats i els desperfectes que hi ha al paviment urbà. Amb això aconseguim que l'Ajuntament pugui fer una millor planificació de les accions de manteniment i que es pugui detectar i reparar molt abans, cosa que estalviarà diners a la llarga."

També hi ha iniciatives que pretenen fer la vida més fàcil a les persones amb discapacitat intel·lectual que es mouen en transport públic. És el cas d'App&Town, que ha cerat una aplicació mòbil que les acompanya durant tot el trajecte i les va alertant de per on han de passar o en quina parada han de baixar. Fins i tot se'n fa un monitoratge des d'un centre de control que no només n'indica la ubicació sinó que també informa de les incidències que poden ocórrer durant el trajecte.

Innovació tecnològica en favor de l'eficiència i de les persones que, per l'Ajuntament de Barcelona, és per on cal seguir avançant. Pel primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, "després de la crisi financera que hem tingut, tan terrible, hem vist que hi ha un model d'economia que no funciona, que hem de fer un canvi, necessitem avançar en una economia que aprofiti i reforci el teixit productiu local, que guanyi en sobirania tecnològica, i aquí l'Ajuntament pot fer molt. Pot fer molt en tema de contractació pública. Pot fer molt a l'hora de treballar amb petits i mitjans innovadors de la ciutat que tenen molt talent."

El saló s'allargarà fins dijous i la previsió és que el visitin 14.000 persones de més d'un centenar de països.