Qui es mou en bici per la ciutat i per què?

En imatges, una desena de ciutadans que utilitzen la bicicleta cada dia per fer els trajectes quotidians

Aquest dimecres se celebra el Dia Mundial de la Bicicleta i, per això, hem sortit al carrer a buscar barcelonins que la utilitzen sovint per moure's. Molts coincideixen que els és molt còmoda, es desplacen més ràpid i, si en tenen una de pròpia, els permet no dependre del transport públic. A més, fan exercici. Tot i això, alguns creuen que pedalar per Barcelona no és del tot saludable perquè es respira "massa contaminació". Segons els promotors, celebrar el Dia de la Bicicleta és útil per promoure l'ús d'aquest vehicle i reivindicar els drets dels ciclistes.

Jani Spennhoff

"Fa un any que em vaig comprar aquesta bicicleta elèctrica per no arribar tant cansada a la feina. M'és més còmoda per pedalar, sobretot en carrers amb fort pendent.”

Dani Pucha

“He tingut alguns accidents amb la bicicleta però això no m'ha aturat. M'agrada, i inclús la utilitzo per anar a fer la compra.”

Carmen Angelillo

“Visc a Barcelona des del novembre i em vaig portar la bicicleta d'Itàlia. Prefereixo tenir-ne una de pròpia i no haver de dependre del Bicing.”

Maria Elisa Ojeda

“Sempre he anat en bici a tot arreu, i la meva família també. Avui, precisament, el meu fill de quatre anys l'ha agafat per primera vegada per anar a l'escola.”

Sergio Gamez

“Abans només anava en bici en el meu temps lliure. Fa sis mesos que l'agafo també per anar a la feina i així aprofito el trajecte per fer exercici.”

Felipe Mejía

“Fa un any que tinc aquesta bicicleta plegable. N'havia tingut de convencionals, però me les van robar. Ara la puc guardar a casa i no l'he de deixar al carrer.”

Ana Boschan

“Abans portava els meus fills a la cadireta. Ara ja són grans i anem cadascú amb la seva. Tots els trajectes que podem els fem junts en bici”

Andrés Chandía

“Fa dos anys que tinc aquesta bicicleta. Sempre intento ser molt prudent en circular per la ciutat. Crec que els vianants encara no estan acostumats a conviure amb els ciclistes.”

Hannah van Oardt

“Utilitzo la bicicleta cada dia per anar a la feina. Vaig més de pressa i trobo que és molt saludable.”

Francesc Paloma

“Sempre porto casc, penso que hauria de ser obligatori. Normalment també em poso una mascareta. Barcelona és una ciutat molt contaminada.”

Xavier Martín

“Vaig en bicicleta perquè em moc més ràpid. No crec que sigui saludable perquè hi ha molta contaminació, però si cada cop l'agafem més, menys cotxes hi haurà!”

Miquel Sospedra

“Tinc bicicletes per a tot tipus d'ocasions: de carretera, de ciutat, de muntanya... Intento desplaçar-me en bici sempre que puc. Per portar els nens, també!”