Qüestionen la viabilitat del projecte de l’empresa funerària municipal

Empreses i grups municipals defensen en les al·legacions que el preu previst pel consistori no és real

Empreses, grups municipals, sindicats i entitats ja han presentat les al·legacions al projecte de l'empresa municipal Cementiris de Barcelona perquè presti serveis funeraris. Qüestionen la viabilitat de l'operador públic, el preu que preveu oferir l'Ajuntament així com la memòria justificativa presentada.

El termini per presentar al·legacions al projecte, aprovat inicialment en la comissió de Presidència, per crear un operador municipal ha acabat aquesta setmana. La nova empresa municipal que ha de gestionar els serveis funeraris a la ciutat va comptar inicialment amb el suport dels equips de govern així com d'ERC i la CUP.

Les al·legacions presentades qüestionen -i ja ho van expressar les dues empreses quan es va anunciar la intenció del govern municipal- la viabilitat de l'operador públic, el preu fixat per l'Ajuntament i també la memòria justificativa del projecte, ja que consideren que es basa en dades errònies i provoquen una situació tergiversada del mercat.

Les dues empreses que operen a la ciutat, Áltima i Mémora, i els grups municipals de CiU, PP i ERC, plantegen que l'Ajuntament tindrà avantatges en la regulació, accés al patrimoni i aportacions públiques. També sostenen que l'expedient  conté "vicis en la legalitat que ho fan jurídicament insostenible" i adverteixen que la nova empresa no podrà realitzar el nombre de serveis que preveu, un aspecte que comportarà, asseguren, una rebaixa dels preus.