Queixes per les contínues aturades tècniques del funicular de Montjuïc

Els centres escolars del parc de Montjuïc i els ciutadans que treballen als equipaments de la muntanya reclamen a TMB que les aturades tècniques del funicular es facin fora del període lectiu escolar. L'empresa de transports està estudiant desplaçar les revisions anuals per minimitzar les molèsties.

Les famílies de l'Escola Bosc de Montjuïc i de Tres Pins estan cansades de quedar-se sense transport per portar els fills a classe. En els darrers anys, a causa d'avaries diverses al funicular de Montjuïc, i sobretot també per l'esllavissada que va deixar aquesta infraestructura sense servei gairebé durant mig any. Ara ha estat la parada tècnica a la qual s'ha de sotmetre el funicular, i que s'allargarà ni més ni menys que quatre mesos. Això obliga els pares i mares a utilitzar un autobús alternatiu que no els acaba de convèncer. Alguns, fins i tot, pugen a peu o recorren al vehicle privat per portar els nens a l'escola. Les AMPA dels dos centres educatius reclamen a TMB que aquest servei de substitució tingui més freqüència de pas a les hores d'entrada i sortida dels alumnes. "Necessitem que es compleixin els horaris i que l'autobús passi més sovint", reclama l'Olga Cubides, de l'AMPA de l'Escola Bosc de Montjuïc.

Però a llarg termini, els afectats volen que aquestes parades tècniques es facin a l'estiu, quan no hi ha classes. "Sempre ens hem de sacrificar a l'hivern o a la tardor quan aquestes revisions es podrien fer fora del període lectiu escolar", apunta Roger Costa, president de l'AMPA de l'Escola Tres Pins. TMB diu que les aturades tècniques es programen quan hi ha menys demanda i segons els comptadors de validacions això és durant els mesos de gener i febrer. Tot i això, l'empresa no descarta fer-ho en un altre moment de l'any.

Un funicular de Montjuïc més veïnal que turístic

Des de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona denuncien que el funicular de Montjuïc es tracta com un transport prioritàriament turístic i per això demanen a TMB i a l'Ajuntament que es potenciï com un transport públic ciutadà i veïnal. De fet, la FAVB va més enllà i apunta que el funicular hauria d'allargar l'horari de tancament quan hi ha esdeveniments nocturns a Montjuïc. Per TMB, això ja s'ha fet en algunes ocasions com en la celebració de la Nit de Montjuïc l'any 2012.