Que no s’acabi tot amb el Pla de barris

Les associacions de veïns de la Verneda i la Pau valoren positivament les inversions del Pla de barris però demanen que es continuï eixugant el deute històric que, consideren, té amb ells la ciutat

La Verneda Alta, la Via Trajana, la Palmera i la Pau són els quatre veïnats integrats dins del que es coneix administrativament com la Verneda i la Pau. Els representants veïnals de la zona es mostren satisfets i esperançats amb el Pla de barris que ha presentat l’Ajuntament. La iniciativa municipal preveu millorar un dels principals eixos de comunicació del barri i també invertir en educació i treball. Tot i això, esperen que sigui només l'inici d'un seguit d'inversions que serveixi per posar al dia un punt de la ciutat on, asseguren, sobretot fan falta equipaments.

La reforma i dinamització de la via Trajana aglutina bona part de les inversions del Pla de barris de la Verneda i la Pau. L'Ajuntament l'ha presentat als veïns, que han pogut participar en l'elaboració i que estan majoritàriament satisfets amb les intervencions que presenta. Es reconstruirà el pont de Santander i es millorarà l'Institut Bernat Metge, no només l'edifici sinó també pel que fa a la part educativa i social. També es faran accions per millorar l'ocupació, una de les principals preocupacions a la zona. Es durà a terme un programa de formació per a les empreses del polígon Monsolís amb l'objectiu d'afavorir la contractació de personal del barri.

Les quatre associacions de veïns de la Verneda i la Pau valoren positivament el Pla de barris, però consideren que amb els prop de 10 milions que s'invertiran no n'hi haurà prou per posar-lo al dia. Expliquen que fan falta equipaments, sobretot per a joves, i infraestructures com un pont de vianants per creuar les vies de l'AVE en direcció a Sant Andreu.