Tornen les cues

El Comitè de Vaga d’Eulen es reuneix d’urgència per decidir si tornen a convocar l’assemblea

Els treballadors dels controls de seguretat mantenen la vaga i aquest divendres es repeteixen les cues intermitents als controls de seguretat de l'Aeroport de Barcelona-el Prat. Això ha generat indignació entre molts dels passatgers. El moment més crític ha estat al matí, coincidint amb la primera franja d'aturades, quan els usuaris han hagut de fer més d'una hora de cua. La situació s'ha anat normalitzant i al migdia ja no hi havia cues. Els representants dels treballadors es reuniran d'urgència a les sis de la tarda per decidir si tornen a convocar l'assemblea.

Per a aquest divendres, a les portes d'un pont, s'han convocat quatre franges d'aturades d'una hora: a les 5.30, 10.30, 16.30 i 19.30 h. Molts viatgers que estaven al dia de la situació han arribat amb hores d'antelació a l'aeroport per assegurar-se que passaven el control de seguretat a temps. Algunes aerolínies obren els taulells de facturació abans del que és habitual, a causa de la situació excepcional de vaga, però d'altres ho fan només dues hores abans del vol.

Aquesta és la quarta jornada de vaga dins un conflicte que ja fa tres setmanes que dura. L'aturada d'avui arriba l'endemà que els treballadors rebutgessin la proposta d'acord plantejada per la mediació de la Generalitat. Per això, si no hi ha cap novetat abans, la vaga parcial es repetirà diumenge (a les mateixes franges de matí i tarda) i a partir de dilluns ja serà total i indefinida.

Aquest divendres hi ha 524 sortides previstes a l'Aeroport de Barcelona-el Prat, amb més de 83.600 seients oferts.

Pel que fa al requeriment que la Generalitat ha enviat aquest divendres al comitè de vaga per exigir la convocatòria "imminent" d'una nova assemblea, els representants dels treballadors han anunciat que es reuniran d'urgència aquesta tarda per decidir si la convoquen de nou. Amb tot, el comitè reclama discreció i no ha revelat el lloc on se celebrarà aquesta reunió.