Puigdemont confia que a Barcelona es trobi “una solució pràctica” per votar l’1-O

El president de la Generalitat assegura que parlarà amb l’alcaldessa, Ada Colau, per “buscar solucions” que facilitin el referèndum

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha dit en una entrevista a 'El Punt Avui' que confia que Barcelona trobarà "una solució pràctica" perquè els ciutadans puguin votar al referèndum "igual que a la resta de ciutats del país". Puigdemont ha assegurat que encara no n'ha parlat amb l'alcaldessa, Ada Colau, però que ho farà "si en té l'oportunitat", i ha afirmat que "hi ha marge per treballar".

Carles Puigdemont ha recordat que en el si de Barcelona en Comú hi ha regidors "que tenen ganes d'anar a votar i que volen votar 'sí' alguns d'ells". Per això, veu "difícil que tota aquesta voluntat no es pugui concretar en una solució pràctica" perquè la ciutat cedeixi els col·legis electorals de cara a l'1 d'octubre.

En aquest sentit, el president ha dit que és una "lectura que no és correcta" afirmar que "definitivament a Barcelona no es podrà votar". Ha assegurat que "hi ha marge per treballar", sempre que l'Ajuntament "accepti no formar part del problema" i ha deixat la porta oberta a agafar les regnes "si un Ajuntament no pot posar-se, directament, al davant de la solució".