Puig i Cadafalch protagonista d’una obra de titelles als Pavellons Güell

L’espectacle està dirigit als més petits i vol donar a conèixer l’obra de l’arquitecte als visitants dels pavellons

Els Pavellons Güell són un dels punts de la Ruta del Modernisme de Barcelona. És per això que durant les vacances escolars l'Ajuntament ha organitzat una obra de titelles per donar a conèixer el patrimoni modernista als més petits. En aquest cas, l'obra se centra en la figura de l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch, ja que aquest any se celebra el 150è aniversari del seu naixement.

Els  Pavellons Güell són obra de l'arquitecte Antoni Gaudí. Els va edificar a finals del segle XIX i en un inici formaven part de la gran finca que el compte Eusebi Güell tenia en aquesta zona i que incloïen l'actual Palau Reial. De fet, els pavellons eren la porteria, les cavallerisses i el picador. La part més coneguda del conjunt és la porta d'entrada, que compta amb un drac de ferro forjat.

Actualment, els Pavellons Güell pertanyen a la UB però gràcies a un acord signat amb l'Ajuntament el 2014, estan cedits per deu anys al consistori, que els ha inclòs dins la Ruta del Modernisme de Barcelona. Segons el Lluís Bosch, cap de rutes de Paisatge Urbà de l'Ajuntament, durant les vacances escolars s'intenta sempre incloure activitats infantils a la ruta i a les visites als Pavellons, de manera que els més petits puguin entendre i fer-se seu el patrimoni modernista.

Aquest any, s'ha triat una obra de la companyia Xayovilanda, que vol posar en relleu la tasca de l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch, ja que aquest any se celebren 150 anys del seu naixement. Cadafalch és el creador de la Casa de les Punxes de Barcelona o la Casa Ametller.