La PTP actualitza el mapa del temps de viatge entre estacions i transbordaments

El transbordament de l'estació de Passeig de Gràcia de la Línia 3 és el que té més mala fama, a la xarxa de transport públic, per la llargada del seu passadís. Un mapa actualitzat de l'associació Promoció del Transport Públic (PTP) assenyala el temps de recorregut d'aquest i altres transbordaments. També han calculat el temps que hi ha entre les diferents parades.

Segons el mapa actualitzat de la PTP que inclou informació del temps de viatge de la xarxa ferroviària integrada a la zona 1, entre la meitat de l'andana de Passeig de Gràcia de la Línia 3 i la meitat de l'andana de la mateixa estació a la Línia 2 hi ha sis minuts de recorregut. Això el converteix en el primer enllaç més lent dins el rànquing de transbordaments més llargs a la xarxa de metro. El segueix el de Plaça de Sants amb cinc minuts de durada.

Què són els transbordaments no oficials?

Un altre tipus de transbordament que s'indica en el mapa són els enllaços no oficials, els que els usuaris fan pel carrer. "Són mecanismes que ha trobat la gent, alternatives per escurçar els transbordaments que actualment indica TMB", ha explicat Ricard Riol, president de Promoció del Transport Públic.

Un exemple molt recurrent d'aquesta mena d'enllaços improvisats és el transbord pel carrer de l'estació de Rodalies de Plaça de Catalunya a l'estació de metro d'Urquinaona per agafar la Línia 4. El mapa de la PTP especifica que es triguen sis minuts. "Un altre enllaç pel carrer molt habitual és entre Pubilla Casas de metro i Can Rigal del TramBaix", ha afegit Riol.

La PTP ja va editar un mapa l'any 2011, però ara l'ha actualitzat. Hi ha noves infraestructures com ara l'L9 Sud. A les parades de l'aeroport, un símbol adverteix que la T10 no serveix per arribar-hi. "Són afegits que ajuden els usuaris i els ofereixen informació complementària." Aquest mapa es pot descarregar al web de la PTP. Des d'aquesta entitat han ofert aquest recurs a TMB però, segons ells, l'empresa els ha respost que ja disposen de mitjans propis per desenvolupar-los.