Unes 800 persones es manifesten en contra de les participacions preferents

800 persones s'han manifestat en contra dels "abusos bancaris" i les participacions preferents. Convocats per l'Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances, denuncien que les solucions aportades per les entitats bancàries no són aceptables i per això reclamen a la clase política que hi intervingui.

Asseguren que hi ha 300.000 catalans que tenen els estalvis bloquejats en productes com les participacions preferents i que la xifra podria ser més alta. Creuen que hi ha persones que es troben en aquesta situació però que encara no se n'han adonat i per això ja han avançat que continuaran mobilitzant-se.

Al llarg de la marxa, que ha començat a la Borsa de Barcelona en direcció a la plaça de Sant Jaume, s'han cridat consignes en rebuig a la banca com "banqueros ladrones, queremos los millones". No és la primera protesta que convoca l’Associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (ADICAE) ni l'única: aquest diumenge s'han celebrat manifestacions a Madrid, Sevilla, Bilbao, Alacant, Valladolid, Vigo i la Corunya. L'associació denuncia que els compradors d'aquestes participacions bancàries no van ser informats amb claredat dels riscos que comportaven.