Protesta del personal que presta serveis a bord dels trens de Renfe

El col·lectiu secunda una setmana ininterrompuda de vaga que acabarà la matinada de diumenge

L'estació de Sants ha estat aquest dimarts l'escenari de la manifestació que han dut a terme els treballadors que presten serveis a bord dels trens AVE i de llarga distància. Denuncien que l'empresa, Ferrovial Servicios, vol deixar en suspens el conveni col·lectiu que fa més d'un any que negocien renovar.

La protesta s'emmarca en un vaga ininterrompuda d'una setmana convocada pels sindicats UGT, CCOO, USO, Sindicato Ferroviario i CGT. Hi estan convocats uns 2.000 empleats de Ferrovial Servicios que s'encarreguen de la restauració, la distribució de premsa, de la megafonia i la cafeteria a bord dels trens AVE i de llarga distancia de Renfe. Els treballadors protesten per l'actitud que, diuen, té l'empresa en les negociacions del conveni. Denuncien que vol modificar acords que afecten les seves jornades de treball amb incidència directa a la butxaca i la conciliació familiar dels empleats.  A més, també protesten per l'expedient de regulació d'ocupació temporal que s'ha plantejat i que afectaria centenars de treballadors.

Ferrovial, de la seva banda, argumenta que ha plantejat nombroses mesures en les negociacions del nou conveni, i afegeix que la intenció de la companyia és adequar les condicions laborals dels treballadors als temps actuals dels viatges en AVE (ara molt més ràpids que quan es va signar el conveni). De cara als viatgers, Renfe ofereix canviar o anul·lar sense costos els bitllets dels trens afectats.

Vídeo: @alvferd