Protesta a la Ciutat de la Justícia per demanar la llibertat dels detinguts pel referèdum

Milers de persones es concentren davant els jutjats on han declarat els arrestats dimecres durant els escorcolls de la Guàrdia Civil

Milers de persones s'han concentrat a primera hora del matí a les portes de la Ciutat de la Justícia per demanar la llibertat dels sis detinguts que han passat la nit a la caserna de la Guàrdia Civil després que fossin arrestats en el marc d'una operació contra l'1 d'octubre. Tots sis han declarat aquest matí davant del jutge. A la concentració hi han acudit representants del govern, les entitats sobiranistes i diversos partits polítics.

La concentració ha començat abans de les 9 h, quan hi han arribat les primeres persones, i amb el pas de les hores el volum d'assistents ha anat augmentant fins a ocupar tota la vorera de l'entrada principal. Entre les consignes més repetides per donar suport als qui han declarat davant el jutge, "no esteu sols" i "llibertat detinguts". També s'han sentit molts crits a favor de la independència i crítics amb l'Estat espanyol.

Fins allà s'hi han desplaçat membres del govern, com el vicepresident, Oriol Junqueras, o els consellers de Salut i Exteriors, Toni Comín i Raül Romeva. També hi han anat  la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la secretària primera de la Mesa , Anna Simó, a més del diputat d'ERC Joan Tardà, tots els regidors d'Esquerra a l'Ajuntament, diputats de la CUP com Eulàlia Reguant o Anna Gabriel, o el coordinador de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, entre d'altres.

Vista la creixent arribada de gent, els Mossos han acordonat l'accés als jutjats i han regulat l'entrada i sortida de persones.