Protesta a Montcada i Reixac per demanar el soterrament de les vies

La concentració ha volgut recordar totes les persones que han mort en el pas a nivell d’aquesta població

Desenes de persones han tallat durant una hora les vies al pas a nivell de Montcada per exigir-ne el soterrament. La protesta ha interromput la circulació de trens de les línies de Rodalies R2, R3, R4, R7 i R11 i ha provocat retards de més de 30 minuts.

Retards de fins a una hora en cinc línies de Rodalies. És el balanç que deixa aquest dijous al vespre la protesta que desenes de persones han dut a terme al pas a nivell de Montcada, per exigir el soterrament de les vies. La protesta ha consistit en una ocupació dels vials per on circulen els combois de Renfe, i una encesa d'espelmes en record i homenatge a totes les persones que, al llarg dels anys, han mort en aquest punt de la xarxa ferroviària.

Segons ha informat Renfe, les afectacions han alterat els serveis de Rodalies en cinc línies: l'R2 Nord, l'R3, l'R4, l'R7 i l'R11, amb retards de més de mitja hora des de les 19.45 h. Segons l'operadora ferroviària, "prestar un servei alternatiu per carretera és manifestament impossible perquè les circumstàncies -la invasió de vies- estan totalment prohibides i no se'n pot tenir una previsió". Amb tot, Renfe ha informat que, per pal·liar els efectes d'aquest tall en el trànsit, s'han desviat trens de l'R2 Nord per Montcada i Reixac, Manresa, Cerdanyola-Universitat i Mollet; altres trens de l'R11 cap a Mataró, i passatgers que es dirigien cap a les comarques gironines s'han reubicat en trens AVE amb destinació a Girona i Figueres.