Protector solar, roba i ombra per prevenir les cremades en els petits

En ple estiu és important protegir-se del sol, però també ho és saber fer-ho de la manera correcta. Sobretot quan parlem dels infants, cal extremar-ne les mesures perquè la pell és més sensible i les cremades en aquesta edat poden tenir conseqüències irreversibles. Per això, des de l'Associació Espanyola contra el Càncer treballen perquè els petits també coneguin els riscos de l'exposició solar sense protecció.

Més enllà del protector solar, la roba i resguardar-nos del sol a la ombra són altres maneres de protegir-se. Els dermatòlegs recomanen evitar les hores de màxima calor, entre les 12 h i les 16 h, sobretot en el cas dels infants que tenen una pell més sensible i una cremada durant aquesta edat multiplica el risc de patir càncer cutani en un futur.

Per tal de conscienciar la població, l'Associació Espanyola contra el Càncer treballa cada any amb tallers infantils i per a families en què s'explica com fer un bon ús de la crema solar i les conseqüències de no protegir-se. Tot i que cada vegada hi ha més gent que és conscient de les conseqüències, en els últims anys s'han incrementat notablement els casos de melanoma, un tipus de càncer de pell. De fet, a Catalunya se'n diagnostiquen 1000 casos nous cada any.