Els experts recomanen protegir la vista dels nens amb ulleres de sol homologades

A l'estiu, la platja és una de les opcions de lleure que més agrada als nens. Tot i això, cal tenir en compte algunes precaucions per evitar els efectes nocius dels rajos solars. A banda de protegir la pell amb cremes, els professionals recomanen protegir la vista dels més petits amb ulleres de sol homologades.

No tenir cura dels ulls quan som petits ens pot provocar problemes de visió en el futur. És per això que els experts recomanen l'ús d'ulleres de sol homologades en els menors, especialment quan estan a la platja o fent activitats a l'aire lliure a l'estiu. En posar un vidre fosc davant de l'ull l'iris es dilata i permet l'entrada dels rajos del sol. Si la ullera és homologada, el vidre fa de filtre i els rajos nocius no hi entren. Però si la ullera no està homologada, com que l'iris està obert perquè té un vidre fosc, hi entren tots els rajos nocius. En aquest cas seria pitjor portar una ullera de sol no homologada que no portar cap tipus d'ullera, ja que l'iris estarà menys dilatat i, per tant, hi entraran menys rajos.

Tot i protegir els ulls amb ulleres de sol i la pell amb crema solar, l'Organització Mundial de la Salut recomana evitar l'exposició solar en les hores centrals del dia. Els rajos ultraviolats són més forts entre les 10 del matí i les quatre de la tarda. A més, al mar els efectes de la radiació ultraviolada es multipliquen per 30.