Prop de 500 cantaires de totes les edats celebren el Nadal a L’Auditori

El XII Concert de Nadal de Cant Coral de la Gent Gran ha estat una cantata escrita amb motiu de l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu i de la Solidaritat entre Generacions. Per això hi han participat dues corals convidades. D'una banda, les veus blanques i de l'altra, una coral jove. Totes dues s'han sumat a les 21 corals de gent gran que tradicionalment s'uneixen per fer el concert de Nadal. La cantata s'ha fet a la Sala 1 de L'Auditori amb entrada gratuïta. Hi han participat un total de 482 cantaires de corals d'arreu de la ciutat.

La cantata s'anomena 'Cantem per la pau', un text de Joan Descals. L'adaptació i la música ha anat a càrrec de Carlota Baldrís, amb la direcció musical de Montserrat Meneses. Una cantata dedicada a Pau Casals que s'ha estructurat en quatre blocs, cada un dedicat a un dels elements essencials: foc, terra, aigua i aire. També hi ha tingut un paper rellevant l'audiovisual i el rap.

A l'escenari s'han trobat quatre generacions formades per la gent gran que cada Nadal fan la cantata i que enguany han cantat acompanyats d'un cor infantil format per les veus blanques de la coral Musicant, un cor jove format per la coral Sinera i els adults que han estat representats pels músics.

Un concert que ha servit perquè l'Ajuntament clogui l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu i de la Solidaritat entre Generacions 2012, que ha comptat amb activitats diverses al llarg de l'any.