El grup Himalaia ja gaudeix del premi Pedrera 3.8

El projecte dona un impuls a joves músics emergents de Sants-Montjuïc amb assessorament i concerts

El projecte Pedrera 3.8, impulsat pel Centre Cultural Albareda i La Bàscula, pretén ajudar grups de música a millorar i consolidar el seu projecte. Els guanyadors de la primera edició són Himalaia, que ja han començat la formació i la residència en bucs d'assaig.

Els Himalaia van conèixer el projecte del Pedrera 3.8 a través de les xarxes socials i van considerar que era l'oportunitat perfecta per poder donar una empenta a la seva carrera musical. El grup indie ja ha començat el procés d'acompanyament que els ofereix el programa reunint-se amb el productor Arthur Ibáñez. Aquest músic i professor del Taller de Músics serà l'encarregat d'assessorar la banda: "Sobretot els ensenyo la filosofia d'arreglar les cançons i composicions perquè ells mateixos ho puguin fer de forma autònoma en un futur", explica el productor.

A banda de les tutories, el programa també inclou una residència en bucs d'assaig, la gravació en estudi d'un EP, la preparació d'un directe que durarà dos dies i diverses formacions en difusió, comunicació i administració en el sector de la música. A més, els Himalaia realitzaran diversos concerts al districte de Sants-Montjuïc, per exemple, a les festes del Poble-sec i a la Sala Apolo.

A aquesta primera convocatòria s'hi han presentat més d'una quinzena de grups i l'organització afirma que n'hi haurà una segona edició. Sergio Delfa, dinamitzador de l'Espai Jove la Bàscula, explica que volen repetir l'experiència, "amb els grups que ja s'han presentat i més grups. Sobretot molts de l'entorn del Poble-sec, però també alguns de la Marina i de l'entorn de La Bàscula". L'objectiu, afirmen, és que aquells joves, menors de 30 anys, que vulguin impulsar el seu projecte musical tinguin l'oportunitat de participar en el Pedrera 3.8.