La prohibició de segways al front marítim es començarà a aplicar la setmana vinent

L'Ajuntament aplicarà la nova normativa que prohibeix la circulació de segways al front marítim de Ciutat Vella, entre finals d'aquesta setmana i principis de la següent. De moment, la Guàrdia Urbana no té instruccions de paralitzar la circulació d'aquests vehicles ni tampoc de controlar la d'altres tipus de cicles. A les botigues de lloguer tampoc no se'ls ha comunicat res oficialment.

Els segways només poden circular per carrers determinats i sota unes condicions ben delimitades: han d'anar sempre amb un guia i en grups de sis persones com a màxim. Fins ara podien desplaçar-se pel front marítim sense cap problema, però el consistori els ha prohibit en el tram comprès entre l'Hotel Vela i el moll de la Marina, dins el districte de Ciutat Vella. Les mesures provisionals començaran a aplicar-se entre aquesta setmana i la següent.

De moment, pel que ha pogut saber BTV, la Guàrdia Urbana encara no té instruccions de paralitzar la circulació dels patinets elèctrics d'autobalanceig, i les botigues de lloguer diuen que encara no se'ls ha comunicat la notícia oficialment. Els treballadors d'aquests establiments esperen que se'ls faci arribar, com més aviat millor, un comunicat, per així deixar de llogar i evitar multes imprevistes. Des de l'Ajuntament diuen que la zona de Ciutat Vella és on es generen més problemes de convivència entre vehicles de mobilitat personal, cicles de més de dues rodes, veïns i vianants.