Principi d’acord per salvar el Gimnàs Sant Pau del Raval

La propietat, l’Ajuntament i la cooperativa que gestiona el gimnàs es donen fins divendres per confirmar un pacte a tres bandes que permeti la supervivència de la instal·lació

El principi d'acord preveu la signatura d'un nou contracte de lloguer per a tres anys i mig més. Segons els responsabloes del gimnàs, a canvi, l'Ajuntament comprarà als propietaris l'edifici del darrere del gimnàs, al carrer de Reina Amàlia, per fer-hi habitatge social. Durant els quatre mesos que s'han allargat les negociacions, el gimnàs ha engegat quatre projectes socials amb col·lectius com els nens de la cola, un pis tutelat o persones del barri en situació d'aïllament crònic. La instal·lació celebra el seu 75è aniversari aquest diumenge.

Tot i que encara no està confirmat del tot, el portaveu de la cooperativa de treballadors del gimnàs, Ernest Morera, s'ha mostrat optimista perquè l'acord arribi a bon port. "Està molt ben encaminat", ha afirmat a 'El matí de Barcelona', de betevé 91.0 fm. Després de quatre mesos de negociacions, sembla que el cas està a prop de solucionar-se. De fet, les tres parts (propietat, cooperativa gestora i Ajuntament) s'han donat fins divendres per acabar de valorar l'acord i confirmar-lo de manera definitiva.

Durant els mesos d'incertesa, el gimnàs no ha deixat de treballar i ha engegat nous projectes socials: un taller de boxa amb els nens de la cola establerts a l'anomenat Forat de la Vergonya, unes sessions gratuïtes amb usuaris del CAP Pere Camps en situació d'aïllament crònic a causa de diabetis o sobrepès, o també un projecte d'intercanvi amb els residents d'un pis tutelat del Casal d'Infants, que estudien i treballen alhora, repartint publicitat a canvi d'accés gratuït al gimnàs. L'anunci de l'acord podria coincidir amb els actes de celebració dels 75 anys de la posada en funcionament del gimnàs, programats per a aquest diumenge. Els treballadors i els usuaris tallaran la ronda de Sant Pau amb diverses activitats esportives, una xerrada, un dinar popular i concerts.

Escolta l'entrevista sencera aquí: