Primers reallotjaments del camí de la Cadena

Dues famílies han iniciat el trasllat, però n’hi ha set que han presentat al·legacions perquè consideren que el lloguer establert és molt elevat

Fa una dècada que els veïns afectats pel projecte de reurbanització de Can Batlló al camí de la Cadena esperen un reallotjament. Es tracta del darrer nucli de barraques intacte de la ciutat i les famílies que hi viuen haurien d'haver abandonat els barracons fa mesos però, per diversos motius administratius, encara no ho havien pogut fer.

Dues famílies ja han pogut mudar-se als pisos nous, situats a cinc minuts del camí de la Cadena. Però encara en queden set amb dret a reallotjament que viuen a les barraques. No s'han pogut traslladar perquè consideren que el preu del lloguer establert és molt elevat i hi han presentat al·legacions: "Tenim nòmines d'entre 700 i 900 euros i ens demanen 400 euros de lloguer, més 50 euros d'escala, més altres despeses. Nosaltres si tinguéssim aquests diners els pagaríem, però s'han d'adaptar al que tenim", explica Sonia González, una de les veïnes afectades.

Aquestes famílies fa dos mesos que esperen una resposta als documents que van entregar i es queixen que encara ningú no els ha donat cap respostaLaila El Carchaf fa més de 30 anys que viu al camí de la Cadena i es queixa que en fa 10 que els van dir que els reallotjarien: "A mi si em diuen que encara tardaran un any a reubicar-me arreglo la meva casa, però ho hem anat deixant perquè ens deien que ja arribava i això ja no es pot aguantar més".

Una espera insostenible

La falta de manteniment esperant aquest trasllat ha provocat que l'espai que ocupen els habitatges s'hagi anat degradant any rere any. Denuncien que tenen una plaga de llimacs i que les rates es passegen pel pati. Les males condicions han provocat que una vuitena família, que també espera ser reallotjada, estigui vivint en una pensió perquè el sostre del seu habitatge va caure durant una tempesta fa uns mesos.

El Centre Social de Sants explica que, a banda d'aquests veïns que sí que tenen dret a reallotjament, encara hi ha una desena de famílies que no tenen dret a ser reubicades i afirma que continuaran treballant i negociant amb el consistori per buscar una solució a aquests casos.