Cues al bus en la primera jornada de vaga al telefèric de Montjuïc

L’aturada del servei ha obligat moltes persones a accedir a peu o amb el bus 150 a la muntanya de Montjuïc

Aquest Divendres Sant els treballadors del telefèric de Montjuïc fan el primer de dos dies consecutius de vaga per reivindicar millores laborals. La plantilla assegura que la direcció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) no ha atès cap de les seves peticions per millorar el conveni.

L'aturada ha començat a les 10 del matí amb un taller de pancartes i cartells i a les 12 hores s'ha convocat una assemblea oberta a tothom. Totes aquestes activitats s'estan fent davant de l'estació del telefèric, a l'avinguda de Miramar número 20.

Les demandes del Comitè de Vaga es resumeixen, principalment, en cinc punts, tant salarials com socials: conservar l'antiguitat, cobrar un complement salarial per treballar els dies festius i per antiguitat, una ajuda per a persones a càrrec, revisar els sous en funció de l'augment de l'IPC o tenir un títol de transport per usar la resta de serveis de TMB, tal com tenen la resta de treballadors.

El conveni que tenien fins ara va caducar el passat mes de desembre i el dia 1 de gener es va començar a negociar el nou. Durant el mes de març es van celebrar quatre reunions, però no van servir per arribar a un acord. Els treballadors critiquen que les ofertes que fa TMB no són suficients si tenen en compte que, segons diuen, el telefèric genera prop de 5 milions d'euros nets l'any.

Com a conseqüència de l'aturada del servei, les persones que tenien previst  utilitzar el telefèric de Montjuïc s'han vist forçades a buscar altres opcions. Alguns han pujat caminant, però la majoria ha agafat el bus 150, la qual cosa ha provocat cues davant de la parada. Els afectats han estat turistes que volien veure Barcelona des de l'aire i que havien comprat el tiquet per avançat.