Primer festival de la mel per celebrar el Dia Mundial de les Abelles

El Honey Fest organitza diverses activitats, tallers i degustacions de diverses especialitats de mel

El Parc de la Ciutadella acull durant tot el dissabte el primer festival de la mel, el Honey Fest, coincidint amb el Dia Mundial de les Abelles. La fira està composta de diversos estands d'apicultors que permeten conèixer com es fa la mel i també comprar-ne. A més a més, també es fa especial incís en la importància de protegir les abelles pel seu paper essencial en la pol·linització a través de demostracions i tallers.

La fira està organitzada per Apicultura urbana, una organització sense ànim de lucre que assegura que la població mundial d'abelles està disminuint "de manera alarmant" i que cal protegir-les perquè una tercera part dels aliments que consumim són pol·linitzats per aquests insectes.

El primer festival de la mel també disposa d'un espai per tastar les diferents especialitats i un concurs, on els assistents poden votar pel producte que més els ha agradat. A més, els més petits poden participar en activitats per descobrir com s'extreu la mel dels ruscs o veure un rusc funcionant dins d'una gran vitrina. També s'han exposat iniciatives com els hotels per a abelles, que ajuden a la reproducció d'aquests insectes en horts i jardins.