Primer aniversari de Periscope amb competència a la vista

Periscope fa un any. Es tracta d'una aplicació propietat de Twitter que permet emetre vídeos en directe des del mòbil i que actualment es troba en auge. En aquests moments, però, la qüestió és saber si l'aplicació ha arribat per quedar-se.

Periscope converteix qualsevol ciutadà, amb un mòbil o una tauleta i connexió a la xarxa, en un narrador de fets en primera persona. Amb només un any,  l'ús s'ha popularitzat recentment. Proliferen els "periscopes" de famosos que expliquen fets més anecdòtics, com el futbolista del FC Barcelona Gerard Piqué. També, però, hi ha enregistraments de moments dramàtics com els atacs de Brussel·les.

Segons l'expert en xarxes socials, Miquel Pellicer, "Periscope és una aplicació interessant perquè entre altres té un ús, fins i tot, periodístic i és una eina molt potent a l'hora d'informar". Sobre el seu futur, si serà o no una aplicació per quedar-se, Pellicer assegura que és "incert", tot i així el que sí que és segur és la competència que comença a tenir ara, des de Facebook i també amb la irrupció d'una opció que es coneixerà com a YouTube Connect. Per tant quan tot just fa un any dels seu naixement, Periscope creix i arriba ara a la seva popularització i ho fa amb competència a la vista.

A voluntat de l'usuari queda el fet de formar part, o no, de la gravació, però aquest primer any de vida demostra que l'evolució va cap aquí: mostrar en directe el que està passant, però també exhibir la presència de qui ho explica.

De fet, en el darrer Mobile World Congress, BTV ja va utilitzar aquesta aplicació i ara la possibilitat s'estén. A través de Periscope, es pot decidir emetre un vídeo en temps real (que també es veurà en directe a Twitter que recentment ha comprat l'aplicació) o penjar-hi imatges per un temps limitat: 24 hores. Una nova eina que es popularitza, i que ho fa amb un debat que no és nou: el de la preservació de la privacitat.