Setmana Santa tranquil·la tot i alguns xàfecs cap al nord

La temperatura continuarà marcant valors clarament superiors als habituals

Les altes pressions continuaran garantint que el temps es mantingui molt tranquil al llarg dels pròxims dies a bona part del territori. Només als Pirineus i sectors del nord-est s'esperen xàfecs de tarda entre aquest dijous i dissabte.

Barcelona continuarà gaudint d'una temperatura plenament primaveral durant la Setmana Santa, amb una màxima que es mourà entre els 21 i els 23 graus. Divendres el cel es mostrarà una mica més enterbolit a causa del pas de bandes de núvols prims i es mantindrà, fins dissabte, la possibilitat d'algun banc de boira marítima intermitent. Dissabte i diumenge tornaran a ser dies estables, malgrat la presència d'alguns núvols inofensius que es faran més presents de cara a dilluns.

A la resta d'àmbits costaners de Catalunya es mantindrà la possibilitat de boira marítima intermitent, sobretot divendres. Entre dissabte i diumenge s'espera predomini del sol, tot i alguns núvols inofensius, i dilluns augmentaran els núvols alts i mitgencs procedents de l'oest arreu. L'únic tram costaner que podria rebre algun xàfec breu, o tronada, és el comprès entre la Selva Marítima i el nord del Maresme, on divendres i dissabte havent dinat no es descarta que s'acostin els ruixats procedents de l'interior i el nord del país. Pocs canvis pel que fa al termòmetre, amb una màxima compresa entre els 20 i els 23 ºC. Divendres i dissabte la temperatura es dispararà a l'alça al delta de l'Ebre i a l'Alt Empordà a causa del vent.

A l'interior la temperatura màxima s'acostarà als 25 ºC i s'aproparà als 30 ºC a les Terres de l'Ebre de cara a divendres. El sol serà també el dominador de la situació meteorològica, malgrat que es combinarà amb capes de núvols prims més abundants divendres i dilluns. Divendres a la tarda i també dissabte no es descarta algun ruixat al nord de la Catalunya Central i sobretot en zones pròximes a la Serralada Transversal o a l'interior del Pla de Girona.

Temps més insegur a les tardes cap als Pirineus, sobretot divendres i dissabte. Aquests dos dies descarregaran ruixats dispersos i alguna tempesta, especialment als Prepirineus i al sector oriental de la serralada. Dissabte bufarà moderat el vent del nord a cotes altes i els núvols taparan el cel a prop del vessant atlàntic, on s'escaparà algun plugim. L'ambient serà càlid en conjunt, amb migdies amb màximes superiors als 20 ºC a les valls i als 10 ºC a 2.000 m. Les nits seran fresques a les fondalades però sense glaçades.