Hotels i restaurants, a ple rendiment abans del Mobile World Congress

La demanda elevada fa que els preus de les habitacions arribin a superar els de la temporada alta d’estiu

Tot i que el Mobile World Congress comença aquest dilluns, des de fa més de dues setmanes, molts restaurants de la ciutat estan complerts, sobretot amb reserves de grups. Hotels i apartaments turístics també tenen una ocupació molt elevada durant aquesta setmana, amb preus que van des dels 260 euros per nit però que poden arribar als 3.000 euros per nit.

L'arribada de congressistes es comença a notar en el sector serveis de la ciutat. Els restaurants reben reserves de grups d'entre 10 i 40 persones i expliquen que els clients demanen, sobretot, vins i caves de gamma alta. Des de Mercabarna calculen que la demanda de productes de qualitat, com el marisc, ha augmentat prop d'un 35 %.

Pel que fa a les places hoteleres, des del Mobile World Congress reserven 27.000 habitacions amb un any d'antelació de les 35.000 que hi ha a tot Barcelona. Des del Gremi d'Hotels, asseguren que el primer i últim dia de congrés l'ocupació és molt alta (70-80 % d'ocupació) però que en els dies centrals, dimarts i dimecres, fan el ple. Els preus s'aproximen als 260 euros la nit, però les reserves d'última hora poden arribar als 3.000 euros. El president d'Apartur, Enrique Alcántara, ha assegurat a betevé que els preus superen els del mes de juliol.

Els hotels, a més, intenten facilitar al màxim l'estada dels congressistes a Barcelona i per això estan fent una prova pilot perquè es puguin acreditar per al congrés a dos establiments de la ciutat, el Silken Diagonal i el Barcelona Princess. En altres allotjaments, els congressistes trobaran la nova figura dels ambaixadors del congrés, que s'oferiran per resoldre'ls dubtes sobre l'esdeveniment de telefonia mòbil i també d'activitats que podran fer a al ciutat.

Un altre punt on els congressistes poden recollir les acreditacions és a la mateixa T1 de l'aeroport. Aquest matí hi ha hagut cues davant de la vintena de taquilles on pot fer el tràmit.