La presidenta de l’AMI confia que Colau facilitarà l’obertura de col·legis pel referèndum

Neus Lloveras ha assegurat, però, que “si el govern no pot disposar dels locals habituals —per celebrar el referèndum—, pot trobar-ne d’altres”

La presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència, Neus Lloveras, es mostra confiada que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, facilitarà l'obertura de col·legis electorals per celebrar el referèndum a la ciutat. Lloveras afirma que li estranyaria molt que Colau no ho acabés fent possible, després de les paraules que ha pogut intercanviar amb ella respecte a aquest tema. Tot i això, ha afegit que si el govern català no pot disposar dels locals habituals on es fan les votacions, pot trobar-ne d'altres, ja que "no és un requisit indispensable".

De fet, des de l'AMI es mostren convençuts que tant l'Ajuntament de Barcelona com els altres consistoris governats pels comuns, permetran la celebració del referèndum de l'1 d'octubre. Per Lloveras, seria estrany que un alcalde posés límits a la participació ciutadana.

Neus Lloveras ha afegit que desitja que, de la mateixa manera que creu que els comuns acabaran sumant-se al referèndum, també ho facin els socialistes —encara que vulguin defensar el "no". Ha afirmat que hi ha formacions que hauran d'explicar molt bé com argumenten que no donin suport al referèndum. De fet, les discrepàncies entre comuns i socialistes, socis de govern a la ciutat, ja es van escenificar la setmana passada, quan el tinent d'alcalde Jaume Collboni va tancar la porta a qualsevol consulta "que estigui fora de la llei" .