Barcelona engega el primer centre europeu comunitari especialitzat en la pastilla del VIH

El nou espai es diu Barcelona PrEPPoint i obre les portes sense que es pugui aconseguir al nostre país

El Barcelona PrEPPoint és el primer centre comunitari europeu especialitzat en la pastilla preventiva del VIH, que encara no es pot aconseguir a casa nostra. El centre acollirà estudis sobre l'eficàcia del tractament i també farà seguiment de les persones que prenen la medicació pel seu compte.

S'ha presentat a  Barcelona el primer centre comunitari europeu especialitzat en la pastilla preventiva del VIH. Ja hi ha centres que es dediquen a l'estudi i seguiment d'aquest element preventiu en d'altres països europeus com el Regne Unit, però aquest és el primer comunitari i que no depen d'un centre hospitalari. I la inauguració s'ha fet quan encara no es pot aconseguir aquest tractament al nostre país, tot i ser legal. El Barcelona PrEPPoint acollirà estudis sobre l'eficàcia d'aquest tractament  i farà seguiment de pacients que ja l'estan fent servir pel seu compte. Persones que compren el medicament a altres països o bé en línia.

Barcelona PrEPPoint té consultes mèdiques i un laboratori propis. L'equip que atendrà els usuaris incorporarà tres metges i d'altres professionals sanitaris, gràcies a un acord de col·laboració amb la Fundació Lluita contra la Sida i l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa.

Aquest noue spai forma part del BCN Checkpoint, un centre comunitari de detecció del VIH i altres ITS per a homes gais, altres homes que tenen sexe amb homes i dones transsexuals, i ha estat pioner a l'estat en la introducció de la prova ràpida del VIH.