Els Premis Lux de fotografia professional fan 25 anys

El lliurament dels guardons, els més prestigiosos de l’estat en l’àmbit de la fotografia professional, ha tingut lloc al Museu del Disseny

En total s’han atorgat 31 Premis Lux: Lux d'Or, de Plata i de Bronze en 10 categories, a més del premi Junior. El jurat, dividit en dues seus a Barcelona i Madrid, ha destacat la gran qualitat dels treballs presentats. Normalment són sèries fotogràfiques de més de tres instantànies en categories com reportatge documental, publicitat, moda i bellesa, paisatge i natura o retrat.

Els Premis Lux els convoca l'AFP, Associació de Fotògrafs Professionals, i tenen la particularitat que els fotògrafs que s'hi presenten han de pagar. Hi presenten treballs d'encàrrec remunerats o, en algunes categories, projectes més personals.  És freqüent, i enguany no n'ha estat una excepció, que un fotògraf guanyi premis en diferents categories, o dos guardons en la mateixa categoria amb sèries fotogràfiques diferents (plata i bronze, per exemple).

Els Lux d'Or han estat els següents:

Categoria publicitat: Gonzalo Puertas per l’obra 'Save the children'; categoria moda i bellesa: Alberto G. Puras per l’obra 'Nairobi summer'; categoria reportatge documental : Sandra Gross Montserrat per l’obra 'Familias'; categoria bodegó : Jaume Lladós per l’obra 'Splash colisión de líquidos'; categoria retrat: Pep Escoda Borràs per l’obra 'Chistopher walken'; categoria projecte personal: Fuco Reyes per l’obra 'Psicogeografías'; categoria arquitectura i interiorisme: Jordi Balcells Secall per l’obra 'Muros'; categoria de reportatge social: Alberto de la Fuente per l’obra 'Empiezan los preparativos'; categoria industrial: Fuco Reyes per l’obra 'Rande II'. S'ha lliurat també el Premi Junior a Emilio Barrionuevo per l’obra 'Recuérdame como fui'.