La nit del cinema català arriba amb un to reivindicatiu

Els Premis Gaudí arriben aquest diumenge a la novena edició amb una gala molt reivindicativa, dirigida per Lluís Danés i conduïda per Bruno Oro, que se celebrarà a l'Auditori Fòrum. Entre les pel·lícules nominades, es postulen com a grans favorites 'La propera pell', amb 14 nominacions, '100 metros' i 'Un monstre em ve a veure', amb 11 cadascuna.

Aquesta gala dels Premis Gaudí, que organitza l'Acadèmia del Cinema Català, es farà amb un to reivindicatiu que denunciarà la precarietat que viu el sector del cinema.

En total, 32 produccions que opten als premis Gaudí aquest diumenge. El guardó a la millor direcció es disputarà entre Albert Serra, el tàndem Isaki Lacuesta i Isa Campo, Juan Antonio Bayona i Marc Crehuet. Entre les nominades a millor actriu, destaquen Alexandra Jiménez i Clara Segura per la seva actuació a '100 metros'. De la seva banda, Sílvia Pérez Cruz opta a endur-se el premi d'actriu revelació per la seva interpretació a la pel·lícula 'Cerca de tu casa', en què ha explotat també la seva faceta de cantant.

'El rei borni', de Marc Crehuet, opta a vuit premis i en destaquen les interpretacions masculines d'Alain Hernández i Miki Esparbé, nominats a millor actor principal. Completa el pòquer de millor protagonista, Eduard Fernández pel seu paper a 'El hombre de las mil caras'.