Premien la idea de negoci d’uns estudiants del Col·legi Mare de Déu dels Àngels

Un termos amb compartiment que escalfa i refreda de manera ecològica guanya el premi Start-Up School 2017

Tres estudiants de primer de batxillerat han ideat un producte que els ha fet guanyar el premi Start-Up School 2017, que atorga la Fundació Escola Emprenedors. Són alumnes del Col·legi Mare de Déu dels Àngels i han creat un termos que escalfa i refreda amb compartiment per a aliments petits.

El termos té un recipient a la part inferior per portar aliments petits com ara galetes o el berenar. També té l'opció de refredar o escalfar el líquid de l'interior a través d'una reacció química. Per escalfar, es posen unes bosses d'aigua i hidròxid de calci i, en prémer el botó, escalfa el líquid. Mentre que per refredar les bosses premsades d'urea en pols amb l'aigua permetran tenir el líquid fred fins a mitja hora. El termos també inclou un sensor de temperatura i una cullera al mànec del recipient. Està destinat a esportistes, estudiants i treballadors i, fins i tot, permet escalfar farinetes per als nadons.

Breasy és com les tres estudiants de primer de batxillerat han batejat el termos. Laia Hoyos, Laura Mateo i Leire González van començar el projecte a l'octubre, i l'han fet en anglès gràcies al suport del programa Be an entrepreneur, de la mateixa fundació que atorga els premis. Al llarg de 13 sessions, una professora anglesa nadiva els ha assessorat sobre la creació d'un pla d'empresa. A més, també han fet un estudi de mercat i han creat un anunci.

En total, es van presentar al concurs prop de 180 projectes de tot Catalunya i el termos Breasy n'ha resultat guanyador. No descarten convertir el termos Breasy en realitat en un futur si aconseguissin el finançament necessari. És la segona vegada que el Col·legi Mare de Déu dels Àngles participa en l'Start-Up School i la segona edició que aconsegueix el primer premi del certamen. Les alumnes també rebran, a principis de juliol, el premi Jove Empresari del Futur, de l'Associació de Joves Empresaris de Catalunya.