El preavís de contaminació es desactivarà dissabte

La Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica de Catalunya (XVPCA) calcula que la intrusió de pols africana es retirarà durant les properes hores i per això desactivarà dissabte l'avís preventiu per contaminació activat des de dimecres. La Generalitat ha confirmat que els nivells de partícules en suspensió estan disminuint a les estacions de mesurament.

De fet, els nivells de partícules en suspensió  ja estan per sota dels valors límit, i les previsions per a les propers 24 hores indiquen que no es superaran els 50 micrograms de PM10 que estableix la normativa europea.

L'avís preventiu de contaminació atmosfèrica es va emetre dimecres a la conurbació de Barcelona, on la concentració d'aquest contaminant és més elevada. L'objectiu de prealertar la població (i recomanar-los utilitzar el transport públic) és el de mirar de reduir les emissions de contaminants per intentar evitar que s'acabi declarant un episodi ambiental. La Generalitat i l'Ajuntament estan treballant perquè aquests missatges d'alerta arribin amb més antelació als ciutadans per tal que es puguin organitzar per buscar alternatives al vehicle privat.