Els pràctics del Port de Barcelona faran vaga els quatre divendres d’abril

El sindicat de treballadors denuncia la impossibilitat d’arribar a un acord amb el Departament de Treball per millorar la seguretat en la navegació

Els treballadors que operen amb els pràctics del Port de Barcelona —les embarcacions que ajuden els vaixells a atracar i desatracar— han convocat quatre dies de vaga el mes d'abril. El sindicat majoritari dels treballadors, UGT, denuncia que no s'ha arribat a cap acord amb el Departament de Treball de la Generalitat en temes "tan importants com la seguretat, la jornada o el salari". L'última reunió entre les parts ha estat aquest divendres i asseguren que no han acostat posicions.

Els treballadors, en assemblea, han decidit convocar la vaga els divendres del mes d'abril (els dies 7, 14, 21 i 28). La vaga dels pràctics, que suma una cinquantena de treballadors al Port de Barcelona, afectarà greument l'operativa d'entrada i sortida de vaixells del port, segons el sindicat UGT, ja que també s'encarreguen d'assessorar el capità a l'hora de fer maniobres.

El col·lectiu reivindica la necessitat de més seguretat en la navegació. De fet, denuncien que la Capitania Marítima de Barcelona és l'única de tot l'estat que permet que els transbordaments en llanxes d'ús professional es facin només per un patró, mentre que a la resta de ports de l'estat els patrons van sempre acompanyats d'un mariner.