Practicant marxa nòrdica a la Teixonera

Una vintena de persones han participat en una sortida de quatre quilòmetres

Coincidint amb la Setmana Internacional dels Mercats, el CAP Sant Rafael, amb la col·laboració del Mercat de la Vall d’Hebron, ha organitzat una sortida de marxa nòrdica pel barri de la Teixonera. Hi han participat una vintena de persones. No es tracta, però, d'una activitat nova: ja fa 10 anys que el centre sanitari promou la pràctica d'aquest esport amb els pacients com a eina per fer promoció de la salut i l'activitat física saludable.

La marxa nòrdica és un esport que té molts beneficis per a la salut. S'exercita tant el tronc superior com l’inferior i, segons explica Carolina Fort,  treballadora social sanitària del CAP Sant Rafael, “cremem més calories i no desgastem tant les articulacions com els genolls, els turmells o l’esquena". Assegura que també ajuda a millorar la posició corporal i a fer un treball cardiovascular i respiratori.

Les rutes que organitza el CAP Sant Rafael s’adapten al nivell dels usuaris i, a més, cal tenir en compte que el fet de caminar amb bastons fa que les  persones es cansin menys. Tot  i que per als novells coordinar mans i peus pot suposar un repte, la majoria aprenen la tècnica ben aviat.  És el cas de la Maria Teresa Serrano, que explica que “primer ens van ensenyar a caminar amb els pals, i vam estar una temporada que hi sortíem amb les tres infermeres”.

El que va començar com una teràpia de rehabilitació, s’ha convertit en una activitat consolidada. Des del 2014 el CAP organitza tallers d’iniciació de cinc setmanes de durada, en què ja han format unes 95 persones. Asseguren que és un esport que enganxa i que la prova d'això és que després del primer taller, fa 10 anys, els usuaris van crear l’Associació de Marxa Nòrdica del CAP Sant Rafael.