El PP reclama a Colau que separi l’Ajuntament del seu partit l’1-0

La popular Àngels Esteller denuncia que l’alcaldessa “s’ha contradit quatre vegades en una setmana” amb el referèndum

La portaveu del Grup Municipal del PP, Àngels Esteller, considera que l'alcaldessa, Ada Colau, no pot posar l'Ajuntament al servei d'un referèndum il·legal i que és hora que es decideixi sobre l'1-O. "Fins ara un dia diu que sí i l'altre que no, Colau té una indefinició permanent", ha dit Esteller. A més, alerta que el posicionament de Barcelona en Comú pel que fa el referèndum ha de ser independent del que faci l'Ajuntament, "perquè una cosa és un partit i l'altre, una institució de tots els barcelonins", ha conclòs la portaveu popular en una conferència al Fòrum Europa.

El PP creu que el tramvia és "un despropòsit"

Esteller també ha carregat contra la intenció del govern municipal de tirar endavant la implantació del tramvia entre la plaça de Francesc Macià i la de les Glòries Catalanes. Esteller diu que la infraestructura és "un despropòsit que no vol ningú". La popular ha afegit que en tot cas "hauria de pagar-la la Generalitat, perquè és un transport que va més enllà de Barcelona".

A la conferència, Esteller ha recordat que el 2010 hi va haver una consulta a la ciutat en què un 80 % dels ciutadans que van participar-hi van votar en contra de reformar la Diagonal amb la incorporació del tramvia. Per això ha carregat contra Colau, perquè assegura que no escolta els ciutadans i "traeix els principis democràtics mentre pregona que s'ha de fer participació ciutadana". La regidora ha lamentat que es criminalitzi el vehicle privat, perquè de moment considera que no s'està oferint un transport públic prou eficient.