Reclamen al govern que doni suport a la Guàrdia Urbana pel crim del pantà de Foix

Joaquim Forn (PDeCAT) i Alberto Fernández (PP) lamenten que no hagi fet cap pronunciament sobre el cas cap regidor de l’executiu

El portaveu del Grup Municipal Demòcrata, Joaquim Forn, i el líder municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, han criticat que el govern municipal no hagi donat suport públic a la Guàrdia Urbana arran del crim d'un agent al pantà de Foix en què presumptament hi ha implicats dos membres del cos. "No hauria de sortir algú a donar suport?", s'ha preguntat Forn. Fernández Díaz creu que hauria de ser l'alcaldessa qui fes una mostra de suport institucional al cos.

Joaquim Forn ha dit que més enllà de les explicacions que han donat aquesta setmana el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, i el cap de la Guàrdia Urbana, Evelio Vázquez, ha trobat a faltar la veu d'algun regidor. "No hauria de sortir algú per donar moral a un cos que ja ha tingut prou dificultats amb el govern?", ha dit Forn, que ha qualificat el crim de "fet inèdit". El portaveu Demòcrata ha acusat l'executiu "d'amagar-se" en cortines de fum per no parlar de "temes importants" com la vaga de metro.

Per la seva banda, Alberto Fernández Díaz ha dit que veu l'alcaldessa "muda" en aquest assumpte. "Tant costa un tuit de la senyora Colau? Ella és la regidora de Seguretat", ha insistit. El líder municipal del PP ha dit que quan hi ha una mala praxi s'ha de ser "contundent", però ha assegurat que dos agents no són representatius de tot el cos i que "el govern hauria d'estar al costat de la Guàrdia Urbana".