L’activitat al port de Barcelona es dispara un 50 % durant el febrer

L’increment sobtat s’explica per l’arribada de bucs de mercaderies desviats des d’Algesires i València

El febrer va ser un mes de xifres positives per als ports espanyols. Malgrat el conflicte amb els estibadors, el trànsit de mercaderies va registrar un augment del 3,86 %, i l'activitat al port de Barcelona va créixer un 50 % respecte de l'any passat. L'increment a la ciutat comtal es deu, en bona part, al fet que el port Badia d'Algesires i el de València, els dos més grans de l'Estat, van desviar embarcacions cap a Barcelona.

Aquestes desviacions, fruit de l'amenaça de vaga dels estibadors, van provocar una caiguda de l'activitat del 10 %, tant al port d'Algesires com al de València. Tot i que les aturades es van desconvocar, el Govern espanyol va denunciar vagues encobertes que els treballadors del sector van negar.

Malgrat el conflicte dels estibadors, que durant el febrer va afectar els dos ports més grans d'Espanya, els resultats globals segueixen sent positius. L'ascens de l'activitat als ports espanyols es tradueix en 1,5 milions de tones més que al febrer de 2016. En total, es van transportar 40,3 milions de tones en mercaderies.