Poques opcions de pluja de cara a Sant Jordi

Els mapes encara podrien variar però és poc probable que ho facin de forma destacable

De moment, tot apunta que el sol serà un dels protagonistes de la diada de Sant Jordi, així com l'ambient gairebé de màniga curta al migdia.

Dimecres es preveu l'arribada d'una massa d'aire més fred procedent del centre del continent europeu que farà que els termòmetres assenyalin valors  propis de principis de març durant uns quants, amb mínimes que dijous i divendres s'emplaçaran entre els 7 i els 9 ºC a Barcelona i màximes que superaran, poc, els 15 ºC al migdia.

La massa freda començarà a enretirar-se coincidint amb l'arribada del cap de setmana, un fet que anirà acompanyat també de la presència d'altes pressions en superfície. Tot plegat fa pensar, de moment  i a diferència de l'any passat, que el sol podria ser un dels actors principals del temps de Sant Jordi  d'enguany a Barcelona.

La temperatura es mantindrà força fresca de nit i matinada, amb una mínima que diumenge es mourà entre els 10 i els 12 a la majoria de barris de la ciutat. El cel clar del migdia podrà afavorir que l'ambient sigui gairebé de màniga curta, amb una màxima a l'entorn dels 20 ºC.

Els mapes tampoc no apunten, ara per ara, a entrebancs a la resta del país, on també s'espera que diumenge sigui un dia tranquil, tot i algunes nuvolades en zones de muntanya. Els mapes de probabilitat de precipitació assenyalen valors pràcticament nuls a Catalunya.

En qualsevol cas convé recordar que encara és d'hora i aquest pronòstic podria variar, malgrat que difícilment ho farà de forma  significativa.