“L’arribada de pols africana és un fenomen útil”

Xavier Giménez, professor de química ambiental de la Universitat de Barcelona (UB), ha afirmat que l'arribada de pols africana que ha disparat la contaminació atmosfèrica és un fenomen natural i, fins i tot, útil perquè plogui. Sobre l'avís preventiu de contaminació que això ha suposat, Giménez ha opinat que és important que les persones amb malalties respiratòries i metges estiguin informats amb antelació.

A banda de donar classes a la universitat, en Xavier Giménez també és l'autor d'un llibre de divulgació titulat 'L'aire que respirem', publicat per Edicions UB. En una entrevista a BTV, Giménez ha explicat que la pols procedent del desert del Sàhara és "un fenomen natural, periòdic i molt típic d'aquest època". Fins i tot, Giménez ha afirmat que aquesta situació és útil perquè la quantitat de pluja també depèn de la pols que hi ha a l'atmosfera. "Quanta més pols hi hagi, més ens plourà, i això, sobretot, és molt important en episodis de sequera", ha declarat.

Aquest professor de la UB ha considerat que el preavís fet per la Generalitat és molt important perquè els ciutadans amb malalties respiratòries estiguin informats. "També serveix perquè els professionals mèdics dels ambulatoris i les urgències dels hospitals estiguin més preparats."