L’alcaldessa, Ada Colau, i el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, s’han reunit abans que comencés el consell de ministres, a l’hotel on s’allotjava Sánchez. La reunió ha durat una hora i mitja i, segons ha explicat Colau, el to ha estat “cordial i constructiu”.

Un dels temes centrals de la reunió sorpresa ha estat l’habitatge. Colau ha advertit Sánchez que està canviant el model de ciutat per culpa de l’especulació i els lloguers abusius, que, afirma, provoquen que els veïns hagin de marxar. L’alcaldessa ha explicat, en una compareixença abans del ple municipal, que el president s’ha compromès a permetre que les ciutats puguin limitar els preus dels lloguers a través del decret llei d’habitatge.

En aquesta trobada, Colau i Sánchez han acordat la convocatòria d’una comissió bilatera per tal de posar al dia temes que afecten la ciutat, com per exemple, l’impuls de projectes socials. L’alcaldessa també ha posat de relleu la voluntat de consolidar una nova etapa de diàleg amb el govern espanyol, però ha remarcat que calen compromisos concrets.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Què ha passat el 21 de desembre a Barcelona? Totes les mobilitzacions” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/21-desembre-manifestacio-barcelona-directe/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Primera reunió entre Colau i Sánchez

Colau havia demanat en diverses ocasions poder-se reunir amb Sánchez i aquesta ha estat la primera vegada que s’han trobat. Segons fonts municipals, feia setmanes que des de l’Ajuntament demanaven aquesta reunió, però fins dijous a la nit no es van tancar els detalls de la trobada. La vicepresidenta del Govern espanyol, Carmen Calvo, va comunicar a l’alcaldessa, a través d’una carta, que el consell de ministres es faria a la Llotja de Mar, però encara no havia transcendit si es reunirien.

Pedro Sánchez es va trobar dijous amb el president de la Generalitat, Quim Torra.  Van acordar mantenir el contacte per seguir “el camí del diàleg”.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Carreteres carreteres tallades i incidències de trànsit el 21-D” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/mobilitat/talls-carreteres-barcelona-transit-21-desembre-directe/|||” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;border-radius: 5px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]