Hem seguit en directe tots els preparatius per l’acte de constitució de l’Ajuntament de Barcelona i el ple d’investidura d’Ada Colau, després d’intensos dies de negociacions. Hem seguit minut a minut tot el que ha passat a la plaça de Sant Jaume i us hem explicat tots els preparatius per a la investidura.

La sessió al Saló de Cent de l’Ajuntament, amb un to solemne, s’ha iniciat a les 17 h. T’ho hem explicat en directe minut a minut, amb l’arribada de tots els regidors. El ple ha servit per constituir la Corporació Municipal per al mandat 2019-2023. Recupera el seguiment i el programa íntegre de betevé.

20:14
   

Fi del minut a minut del ple d’investidura

Aquí acaba el seguiment minut a minut del ple d’investidura a l’Ajuntament de Barcelona. Gràcies per seguir-nos.

20:12
   

Manuel Valls explica per què no ha donat la mà a Torra

“No he donat la mà a Torra al Palau perquè el seu discurs al Parlament parlant de mi com una ‘casta’ va ser un escàndol”. Així ha justificat Manuel Valls al fet que no hagi respost a la salutació del president de la Generalitat després de la investidura d’Ada Colau.

20:00
   

Colau signa els primers decrets

Un cop investida alcaldessa, Ada Colau ja ha signat els primers documents del nou mandat, que han servit per posar en marxa el nou Ajuntament: 2019-2023.

Ada Colau signa els primers decrets

19:57
   

Llançament d’objectes durant la passejada a Sant Jaume

S’ha viscut certa tensió durant el camí que han fet la majoria de regidors entre l’Ajuntament i el Palau de la Generalitat. Durant la passejada s’ha llançat una ampolla als regidors que encapçalaven el grup i que ha estat a punt de tocar-los.

19:46
   

Joaquim Forn torna a la presó

El líder de JxC a Barcelona, Joaquim Forn, ja és camí de la presó de Soto del Real, custodiat pels Mossos d’Esquadra. Forn farà primer una aturada a Brians 2, on es farà el canvi de custòdia amb la Guàrdia Civil. Serà aquest cos policial el que el traslladarà a Soto del Real, on hi ha la resta de líders independentistes empresonats.

Joaquim Forn torna a la presó

19:44
   

Colau torna a l’Ajuntament per signar els primers decrets

L’alcaldessa, Ada Colau, i la resta de regidors han abandonat el Palau de la Generalitat i han creuat de nou la plaça de Sant Jaume per tornar a l’Ajuntament. Aquí, Colau signarà els primers decrets com a alcaldessa.

19:42
   

“Ada Colau és un frau”

Els detractors d’Ada Colau a la plaça de Sant Jaume segueixen fent-se sentir. Durant el passeig dels regidors de tornada a l’Ajuntament s’hi ha pogut sentir la consigna “Ada Colau és un frau”. També s’hi ha llançat algun objecte. Amb tot, la plaça de Sant Jaume està força més buida que a l’inici de la tarda.

19:33
   

Manuel Valls li nega la mà a Quim Torra

El cap de llista de BCN Canvi – Cs, Manuel Valls, ha negat la mà al president de la Generalitat, Quim Torra. Ho ha fet mentre Torra ha donat la benvinguda als regidors electes de l’Ajuntament.

19:29
   

Pitades i crits en el camí cap al Palau de la Generalitat

La gran majoria dels 41 regidors escollits s’han dirigit des de l’Ajuntament fins al Palau de la Generalitat, amb els caps de llista al capdavant. Allà visitaran el president de la Generalitat, Quim Torra. Els tres regidors de Ciutadans (Mari Luz Guilarte, Paco Sierra i Marilén Barceló) i els populars Josep Bou i Óscar Ramírez s’han quedat al consistori i no visitaran el cap de l’executiu català.

19:29
   

“No podem tolerar que aquí no hi sigui Forn”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha lamentat l’absència de Joaquim Forn (JxC) en la visita al Palau de la Generalitat per la seva situació de presó preventiva. “No podem tolerar que aquí no hi sigui Forn”, ha dit Torra, després de felicitar els alcaldes de tots els municipis catalans. El cap de l’executiu català ha dit que “farà costat als qui defensin el dret a l’autodeterminació de Catalunya”.

19:25
   

Així ha marxat Forn de l’Ajuntament, escortat, per tornar a la presó

19:24
   

Forn s’acomiada dels regidors abans de tornar a la presó

Joaquim Forn s’ha acomiadat d’alguns dels regidors del nou Ajuntament per abandonar el consistori i tornar a la presó. Després de la foto de família, el cap de llista de JxC ha tingut paraules i gestos per a integrants dels diversos grups municipals. Un dels acomiadament més freds és el que ha tingut Forn amb Manuel Valls (BCN Canvi – Cs).

19:22
   

Els regidors es fan la foto de família a l’escalinata de l’Ajuntament

Els 41 regidors del nou Ajuntament de Barcelona es fan la fotografia de família tradicional a l’escalinata del consistori, amb els caps de grup en primera fila. En la instantània, Ada Colau sostenia la vara d’alcaldessa i ha estat al costat del que serà amb tota probabilitat el seu soci de govern, Jaume Collboni.

 Foto de família dels regidors de l'Ajuntament

19:15
   

El cant d’‘Els segadors’ posa fi a la sessió constitutiva a l’Ajuntament

Acabada la intervenció de tots els caps de llista i de l’alcaldessa, el Saló de Cent de l’Ajuntament ha entonat el cant d’‘Els segadors’. D’aquesta manera i amb aplaudiments posteriors ha acabat la sessió constitutiva a l’Ajuntament de Barcelona.

19:12
   

Ada Colau s’emociona al final del seu discurs

Ada Colau no ha pogut contenir les llàgrimes al final de la seva intervenció, la primera com a nova alcaldessa de Barcelona. Ha estat quan ha agraït a la seva família el fet d’acompanyar-la i donar-li suport durant els últims quatre anys, un mandat que ha definit com a “molt difícil”. “Visca la Barcelona feminista i orgullosament diversa”, ha conclòs.

19:06
   

Crits contra Ada Colau quan ha començat el discurs

Els crits i xiulet a la plaça de Sant Jaume contra l’alcaldessa, Ada Colau, s’han viscut en diverses ocasions al llarg de la sessió constitutiva de l’Ajuntament, també quan ha iniciat el seu discurs.

18:59
   

Colau anuncia un llaç groc a l’Ajuntament si hi ha majoria

“Si hi ha majoria, tornarem a posar el llaç groc a la façana de l’Ajuntament”. Així ho ha explicat Ada Colau en el seu primer discurs com a nova alcaldessa de Barcelona. Amb aquest símbol, el consistori vol recordar la situació de presó preventiva dels líders independentistes i vol demanar la seva llibertat immediata.

18:54
   

Colau, “incòmoda” amb els vots de Valls

L’alcaldessa ha agraït els vots que Manuel Valls, sense condicions, ha ofert a la seva candidatura a la investidura. Això sí, ha volgut deixar clar que “no els ha anat a buscar”. “Ens incomoden”, ha afegit.

D’altra banda, Ada Colau ha criticat que altres formacions polítiques la titllin d’equidistant”. “No som neutrals, però no seré ni l’alcaldessa independentista ni antiindependentista”.

18:51
   

Colau: “És un honor ser l’alcaldessa quatre anys més”

L’alcaldessa Ada Colau ha definit com “un honor” repetir càrrec a l’alcaldia quatre anys més, però ha lamentat: “Avui no és exactament un dia feliç”. Ha qualificat la investidura com “difícil” perquè es produeix “d’una manera que no hauríem imaginat”.

També ha explicat que l’aposta inicial de BComú era un “acord ampli d’esquerres” i ha criticat que no s’hagi pogut aconseguir. “No hi renunciarem mai. Si és possible a altres ajuntaments de Catalunya, és incomprensible que no hàgim estat capaços de fer-ho a Barcelona”.

Ada Colau BComú

18:47
   

Bengales i acusacions d’“hipòcrita” a Colau a Sant Jaume

Durant la sessió constitutiva de l’Ajuntament, un grup de concentrats a la plaça de Sant Jaume han desplegat una pancarta en què acusen d’”hipòcrita” la ja alcaldessa, Ada Colau. També hi ha hagut fum per les bengales que s’han encès.

18:45
   

Maragall: “Prendrem la iniciativa, no quedarem a l’espera”

Ernest Maragall ha insistit en la idea que, malgrat ser a l’oposició, faran exigències al govern i denunciaran les situacions en les quals no estiguin d’acord, prenent la iniciativa. Maragall també s’ha dirigit a Joaquim Forn, a qui li ha dit que sabrà “entendre la seva absència”. A més, ha tingut un record per al seu germà, Pasqual Maragall, de qui, assegura, Barcelona està impregnada.

18:40
   

Maragall: “Som aquí per governar, des del lloc on ens toqui, però per governar”

El número u d’ERC, Ernest Maragall, ha advertit que, malgrat ser a l’oposició, governaran “amb la mateixa convicció” que si hagués estat alcalde. Maragall també ha interpel·lat Colau dient-li que “pren nota” que l’“alcaldia pesa més que la lògica.”

També ha demanat que ningú li digui quin ha de ser el rol d’ERC i ha descartat ser aliats del govern de Colau.

18:33
   

Maragall: “Ho heu aconseguit, felicitats.”

El líder d’ERC, Ernest Maragall, ha felicitat Ada Colau en l’inici del discurs: “Ho heu aconseguit”, li ha etzibat. Maragall ha fet un discurs recordant la campanya, en què ha destacat que ha tingut “el privilegi de tornar a estimar Barcelona.”

Ernest Maragall

18:29
   

“Sí que hi ha alternativa a la por i a l’odi”

Joan Subirats (BComú) ha defensat Ada Colau com “la persona idònia per seguir liderant perquè les seves conviccions no han canviat”. En aquest sentit, davant de la presència i l’augment de l’extrema dreta a Espanya i a altres països del món, el regidor dels comuns ha dit: “Sí que hi ha alternativa a la por i a l’odi”.

Barcelona en Comú ha allargat la mà a la resta de grups per fer “una Barcelona millor”.

18:24
   

Una de les imatges del dia: la salutació entre Colau i Valls

Durant la sessió constitutiva a l’Ajuntament s’ha viscut una de les imatges més destacades del dia: la d’Ada Colau abans de ser proclamada alcaldessa saludant Manuel Valls, que li ha donat els vots necessaris perquè hagi estat finalment investida.

Ada Colau i Manuel Valls

18:22
   

Joan Subirats (BComú) demana “superar la política de blocs”

El regidor de Barcelona en Comú, Joan Subirats, ha demanat tornar a la “política del diàleg” i ha fet una crida perquè les forces que considera progressistes s’entenguin d’ara endavant. “Els resultats de les eleccions van demostrar que hi havia una gran majoria d’esquerres.”

Subirats també ha traslladat a Joaquim Forn “tot l’afecte” per la situació de presó preventiva que considera “injusta”. Ha demanat la llibertat dels independentistes empresonats.

Joan Subirats

18:06
   

Collboni: “El nou govern municipal expressarà el reflex del que és Catalunya”

El líder del PSC, Jaume Collboni, ha felicitat Ada Colau per l’alcaldia i ha fet un discurs en què ha volgut destacar la globalitat que, diu, representa Barcelona. Collboni ha assegurat que “la barcelonitat representa l’esperit obert i tolerant”.

Collboni ha tingut un record per a la resta d’alcaldes socialistes de Barcelona i ha conclòs que “el govern tindrà tota la legitimitat democràtica”.

Jaume Collboni

18:02
   

“A Espanya no hi ha presos polítics ni exiliats”

Un dels moments polèmics del discurs de Manuel Valls ha estat quan el regidor de BCN Canvi – Cs s’ha dirigit a Joaquim Forn (JxC). Ha demanat que des de la política es compleixi la Constitució espanyola. “A Espanya no hi ha presos polítics ni exiliats. Hi ha polítics responsables dels seus actes”, ha dit, fet que ha generat una reacció de rebuig entre alguns dels convidats al Saló de Cent.

Aleshores Ada Colau ha demanat silenci: “Des de la discrepància s’ha de garantir que tothom pugui parlar amb llibertat.”

18:01
   

Sant Jaume dona l’esquena a Valls

Durant el discurs de Manuel Valls, la plaça de Sant Jaume ha girat l’esquena al líder del grup taronja com a mostra de rebuig.

17:56
   

Manuel Valls, sobre el seu suport a Colau: “Cal prendre decisions arriscades i evitar el pitjor”

El regidor electe de BCN Canvi – Cs, Manuel Valls, ha dit que ha assumit “la responsabilitat” de votar a favor de la candidatura d’Ada Colau a la investidura per “evitar posar Barcelona al servei d’una república inexistent”.

Abans de felicitar Colau, Valls ha dit: “La política és escollir. En situacions com aquesta, cal prendre decisions arriscades i compromeses i evitar el pitjor. No s’ha de defugir de la responsabilitat.”

17:53
   

Reaccions contraposades a la plaça de Sant Jaume

La plaça de Sant Jaume ha tingut reaccions contraposades quan Ada Colau ha estat nomenada alcaldessa. D’una banda, els partidaris de Colau, que han aplaudit l’elecció; de l’altra, els que preferien una altra opció, que hi han respost amb xiulets.

17:51
   

Els manifestants expliquen per què són a la plaça de Sant Jaume

Alguns dels ciutadans que s’han concentrat a la plaça de Sant Jaume durant la sessió constitutiva de l’Ajuntament per seguir la investidura han explicat els motius que els han portat a les portes de l’Ajuntament. Alguns hi han anat per donar suport a Ada Colau, mentre que altres li recriminen que accepti els vots de Manuel Valls.

També hi ha hagut reivindicacions a favor de la llibertat dels líders independentistes que són a la presó.

17:49
   

Forn retreu a Colau que no hagi respectat la llista més votada

Joaquim Forn ha explicat que ha votat per Ernest Maragall (ERC) perquè ha estat “la llista més votada” i amb qui considera que comparteix més punts del programa. El número u de JxC ha criticat que Colau no hagi “respectat la llista més votada” i ha lamentat que hagi acceptat els vots de Manuel Valls.


 

17:44
   

Joaquim Forn, entre crits de “Llibertat”

Els crits de “Llibertat” han inundat el Saló de Cent abans del discurs de Joaquim Forn. El número u de JxC ha felicitat l’alcaldessa per la reelecció i també ha tingut un record per als “companys a l’exili” i els “amics Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Dolors Bassa, Carme Forcadell, Jordi Turull i Josep Rull.”


 

17:42
   

Josep Bou acaba la seva intervenció: “Visca Catalunya i viva España!”

El popular Josep Bou ha finalitzat el seu discurs amb unes paraules i un to que ha sorprès la majoria dels convidats del Saló de Cent de l’Ajuntament. “Visca Barcelona, visca Catalunya i Viva España!”, ha cridat amb molta contundència Bou, que ha obtingut alguns aplaudiments dels convidats.

17:36
   

Josep Bou felicita Ada Colau, però critica el “fracàs del populisme”

“Estic content i satisfet del que ha passat avui aquí”, ha dit Josep Bou (PP) en la seva intervenció. El cap de llista popular ha felicitat Ada Colau per revalidar l’alcaldia de Barcelona, però ha destacat el “fracàs del populisme” que, segons diu, “ha estat evident”. En el seu discurs, Bou també ha reivindicat el bilingüisme.

Josep Bou

17:32
   

Comencen les intervencions dels caps de llista

De menor a major representació a l’Ajuntament, els caps de llista dels grups municipals tenen l’oportunitat d’intervenir un cop Ada Colau ha estat proclamada alcaldessa de Barcelona.

17:30
   

Ada Colau rep la vara d’alcaldessa

Part del Saló de Cent de l’Ajuntament ha aplaudit un cop Ada Colau (BComú) ha estat proclamada alcaldessa de Barcelona. Immediatament ha promès el seu càrrec i ha rebut la vara d’alcaldessa. Ha dit que respectarà el rei i la Constitució “per imperatiu legal”.

17:26
   

Ada Colau, escollida alcaldessa de Barcelona amb 21 vots

La candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha estat escollida alcaldessa de Barcelona amb 21 vots. Ernest Maragall (ERC) ha quedat en segon lloc amb 15 vots i el segueixen Josep Bou (PP), amb 2. La candidatura de Joaquim Forn (JxC) no ha obtingut cap vot, mentre que hi ha hagut tres vots en blanc, previsiblement dels tres regidors de Ciutadans que conformen la candidatura de Manuel Valls (BCN Canvi – Cs).

17:20
   

Els regidors ja voten qui volen que sigui alcalde

Un cop sabut qui són els candidats que presenten candidatura a la investidura, els regidors que constitueixen l’Ajuntament voten en secret qui volen que sigui el pròxim alcalde de Barcelona. La millor posicionada és Ada Colau, després que Jaume Collboni (PSC) i Manuel Valls (BCN Canvi – Cs) hagin anunciat públicament que li donaran suport per evitar que Ernest Maragall (ERC) arribi a l’alcaldia.

17:19
   

Maragall, Colau, Forn i Bou, candidats

Quatre regidors han presentat candidatura a l’alcaldia. Han estat Ernest Maragall (ERC), Ada Colau (BComú), Joaquim Forn (JxC) i Josep Bou (PP).

17:18
   

Jaume Collboni i Manuel Valls retiren les seves candidatures

El candidat socialista Jaume Collboni i Manuel Valls, de BCN Canvi – Cs, han retirat les seves candidatures a la investidura. Tant Collboni com Valls han mostrat després de les municipals el seu suport perquè Colau sigui la pròxima alcaldessa de Barcelona.

17:17
   

L’Ajuntament ha quedat constituït

Després que tots els regidors hagin promès o jurat el càrrec és el moment de triar alcalde o alcaldessa. Tots els regidors votaran en secret.

17:14
   

Colau promet per una ciutat “feminista i feliç”

Ada Colau ha promès el càrrec “per imperatiu legal”. La candidata a l’alcaldia s’ha compromès a vetllar pels barcelonins i barcelonines i perquè la ciutat sigui “feminista i feliç”.

17:12
   

Juraments i promeses “per imperatiu legal”

Els regidors electes han jurat o promès el càrrec durant el ple de constitució de l’Ajuntament. En general, els regidors del PP han jurat el càrrec; els del PSC i Manuel Valls l’han promès, mentre que els candidats de Barcelona en Comú, Junts per Catalunya i Esquerra Republicana han promès el càrrec “per imperatiu legal”.

17:06
   

Crits de “Llibertat” al Saló de Cent

El secretari de la Junta Electoral de Zona anuncia els resultats electorals i ha anomenat els regidors electes, entre els quals Joaquim Forn (JxC). Un cop pronunciat el seu nom, part del Saló de Cent ha esclatat en aplaudiments i s’han sentit crits de “Llibertat”.

17:01
   

Comença la sessió d’investidura

Amb les paraules de Celestino Corbacho, president de la Mesa d’Edat, ha començat l’acte de presa de possessió dels regidors i l’elecció de l’alcalde o alcaldessa.

Celestino Corbacho

17:00
   

Xiulets i crits quan Ada Colau (BComú) ha sortit en pantalla

Molts dels concentrats a la plaça de Sant Jaume han xiulat i cridat quan el senyal de televisió ha mostrat els rostres d’Ada Colau, primer, i de Manuel Valls, després.

17:00
   

Quim Forn s’abraça amb Xavier Trias

A l’hora d’entrar al Saló de Cent, Joaquim Forn i Xavier Trias s’han fos en una abraçada, just abans de seure per a l’inici de la sessió.

16:59
   

Els regidors electes entren al Saló de Cent

Els candidats que han estat escollits a les eleccions municipals del 26 de maig entren ja al Saló de Cent de l’Ajuntament. Tots ells prendran possessió com a regidors durant l’acte de constitució de l’Ajuntament.

16:56
   

Famílies de l’Escola Entença se sumen a les protestes

Una altra de les protestes que han aprofitat les concentracions a la plaça de Sant Jaume ha estat la convocada per les famílies de l’Escola Entença, que reivindiquen que el centre deixi d’estar al costat d’una subestació elèctrica i que els alumnes tinguin un nou espai.

Protesta de l'Escola Entença a la plaça de Sant Jaume

16:53
   

Pancartes en favor del Cap Raval Nord a la Misericòrdia

A la plaça de Sant Jaume també s’hi han pogut veure pancartes en favor d’instal·lar el Cap Raval Nord a la capella de la Misericòrdia, actualment gestionada pel MACBA. Aquest ha estat un dels conflictes més sonats en els darrers mesos del mandat. Veïns i professionals del CAP demanen que el centre de salut s’instal·li a la capella de la Misericòrdia, en lloc de construir-ne un de nou.

CAP Raval a la Misericòrdia

16:45
   

Així està el Saló de Cent a 15 minuts per a l’inici de la investidura

El Saló de Cent de l’Ajuntament serà l’escenari del ple d’investidura. Quan falten 15 minuts perquè comenci la sessió, molts regidors electes i convidats van arribant-hi, tot i que encara falta la presència de la majoria de candidats.

Saló de Cent

16:41
   

Teresa Cunillera també arriba a Sant Jaume

La delegada del Govern espanyol, Teresa Cunillera, ha arribat a l’Ajuntament per seguir el ple de constitució. A diferència de la resta de personalitats, ho ha fet en cotxe oficial. La seva arribada ha generat expectació a la plaça sobre qui baixaria de l’automòbil.

16:31
   

Ferran Mascarell (JxC) arriba acompanyat de Pere Navarro

El número quatre de la candidatura de JxC, Ferran Mascarell, ha arribat a l’Ajuntament acompanyat per l’exalcalde socialista de Terrassa, Pere Navarro. Tots dos han accedit junts a l’interior de l’Ajuntament, on Mascarell hi prendrà càrrec com a regidor.

16:27
   

Elsa Artadi (JxC) entra a l’Ajuntament demanant l’absolució

La regidora electa de JxC Elsa Artadi ha entrat a l’Ajuntament amb una samarreta en què es pot llegir “Absolució” i on apareix el rostre del candidat Joaquim Forn. D’aquesta manera, Artadi porta aquesta reivindicació al ple d’investidura.

Elsa Artadi amb la samarreta d'absolució de Joaquim Forn

16:23
   

Artur Mas arriba a Sant Jaume

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha arribat a la plaça de Sant Jaume per accedir a l’interior de l’Ajuntament. Seguirà des del consistori el ple d’investidura.

Artur Mas a la plaça de Sant Jaume

16:19
   

Els manifestants a favor de Colau conviuen amb els que demanen la llibertat de Forn

Abans que comenci el ple d’investidura, la plaça de Sant Jaume és un escenari en què conviuen dos grups de concentrats diferents: un, a favor que Ada Colau presenti candidatura, i l’altre, que protesta contra la situació de presó preventiva de Joaquim Forn (JxC) i que també rebutja que Colau pugui rebre el suport de Manuel Valls (BCN Canvi – Cs) per ser alcaldessa de Barcelona.

Manifestants a favor d'Ada Colau i de Joaquim Forn

16:15
   

La plaça de Sant Jaume, gairebé plena de gom a gom a una hora per a la investidura

Els concentrats que donen suport a Ada Colau, Ernest Maragall i Joaquim Forn ja gairebé omplen tota la plaça de Sant Jaume quan falta gairebé una hora perquè comenci la sessió d’investidura.

16:10
   

Arriba Ernest Maragall (ERC) a l’Ajuntament

El republicà Ernest Maragall ja ha arribat a l’Ajuntament. En el ple de les 17 h presentarà candidatura a la investidura, tot i que Colau té més opcions de ser finalment l’alcaldessa. Maragall ha estat ovacionat en la seva arribada a la plaça de Sant Jaume.

16:05
   

Arriben els primers manifestants en suport d’Ada Colau (BComú)

Ja comencen a arribar les persones que es concentraran davant de l’Ajuntament per donar suport a Ada Colau, que és la candidata amb més números per ser investida aquest dissabte. Alguns duen cartells amb els missatges “Ada, alcaldessa” o “Ada, t’estimem”.

Seguidors d'Ada Colau

15:58
   

Xiulets a Laura Pérez

Un sector de la plaça de Sant Jaume ha xiulat a l’arribada de la regidora electa de Barcelona en Comú, Laura Pérez.

15:54
   

Aplaudiments a l’arribada d’Elsa Artadi i Xavier Trias (JxC)

La diputada electa de JxC, Elsa Artadi, ja ha arribat a la plaça de Sant Jaume abans d’entrar a l’Ajuntament per prendre possessió del càrrec. Minuts més tard ho ha fet l’exalcalde Xavier Trias. Tots dos han estat aplaudits per alguns dels concentrats. “No esteu sols”, criden.

Elsa Artadi i Xavier Trias

15:52
   

Crits a la plaça de Sant Jaume en suport a Joaquim Forn

Desenes de persones concentrades a la plaça de Sant Jaume donen el seu suport al candidat JxC a les eleccions municipals, Joaquim Forn, després que hagi arribat a l’Ajuntament per prendre possessió com a regidor. “Benvingut”, es pot llegir en els cartells de les persones que s’hi concentren. També se senten crits de “Colau és un frau”.

Cartells en suport a Joaquim Forn a Sant Jaume

15:41
   

Arriba Joaquim Forn a l’Ajuntament de Barcelona

Joaquim Forn ha arribat a l’Ajuntament de Barcelona, després de ser traslladat de la presó de Brians 2. Forn ha entrat per la porta del darrere del consistori, per la plaça de Sant Miquel, per prendre part a l’acte de constitució del nou ajuntament.