Després de les eleccions municipals del 2019 a Barcelona, ja ha arrencat la maquinària de les negociacions per assolir possibles pactes o acords per tal d’investir el nou alcalde de l’Ajuntament de Barcelona. Ernest Maragall (ERC) va guanyar les eleccions, però no té majoria. Entren en joc les altres formacions presents al Ple, liderades per Ada Colau (BComú), Elsa Artadi (JxC), Jaume Collboni (PSC), Manuel Valls (Barcelona pel Canvi – Ciutadans) i Josep Bou (PP).

Seguim en aquesta mateixa pàgina el minut a minut de com avancen les negociacions per a la investidura del nou alcalde de Barcelona. Podràs seguir en directe totes les compareixences de les formacions en aquesta pàgina.

20:14
   

Fabregat: “Creiem que no és la millor opció per Barcelona”

Des de l’equip negociador d’ERC, liderat per Robert Fabregat, han lamentat la decisió de Barcelona en Comú perquè creuen que hi havia una “opció millor”. A més, han retret a Colau que només hagi pensat en l’alcaldia.

Amb tot, Robert Fabregat ha dit que esperaran a la votació del ple, en què confien que no guanyi una “proposta contranatura”, que obriria un període “de desconfiança.”

20:13
   

ERC valora la decisió de Barcelona en Comú

El president d’ERC a Barcelona, Robert Fabregat, ha dit que “respecten” la decisió de la consulta, però “dubten” que sigui l’opció que haurien triat els votants de Colau.

19:38
   

Collboni: “El PSC no ha vetat que un partit parli amb cap altre partit”

Jaume Collboni ha dit que Barcelona “obre una nova etapa” i ha valorat positivament el posicionament de Barcelona en Comú. En aquest context ha assegurat que votarà a favor de la candidatura de Colau a la investidura i que demanarà un govern paritari entre comuns i socialistes.

19:35
   

El PSC valora el resultat de la votació interna de BComú

Jaume Collboni ha reconegut que les converses “no han estat fàcils”, però ha confirmat que l’acord entre BComú i el PSC és “una realitat”.

 

18:43
   

Colau: “Seguirem defensant el tripartit d’esquerres”

Ada Colau ha tornat a defensar la possibilitat de formar un govern tripartit amb ERC i PSC, malgrat que les dues formacions no es posin d’acord a Barcelona.

Colau ha posat l’exemple d’altres municipis en què aquest acord sí que ha estat possible. Amb tot, ha subratllat que es presenta a la investidura perquè “tenir l’alcaldia no és un fet irrellevant.”

18:38
   

Les bases de Barcelona en Comú avalen la candidatura de Colau

El resultat de la votació interna de Barcelona en Comú ha avalat la candidatura de Colau per governar l’Ajuntament amb el suport del PSC i els vots de la candidatura de Manuel Valls. Ho han fet amb un 71,43 % dels vots emesos entre els inscritS al partit.

17:10
   

Joaquim Forn acaba els tràmits a l’Ajuntament

Joaquim Forn ja ha acabat el registre de béns i activitats al consistori i ha estat traslladat a la presó de Brians 2 pels Mossos d’Esquadra.

16:23
   

Joaquim Forn arriba a l’Ajuntament

El número u de Junts per Catalunya a l’Ajuntament, Joaquim Forn, ja ha arribat al consistori custodiat pels Mossos d’Esquadra per fer la declaració de béns i activitats.

Joaquim Forn entra a l'Ajuntament

15:24
   

Els comuns acusen Maragall de “voler condicionar” la consulta a les bases

La número tres de Barcelona en Comú, Janet Sanz, ha acusat Ernest Maragall (ERC) de “voler condicionar” la consulta a les bases dels comuns. La integrant de la llista d’Ada Colau no ha volgut acceptar l’oferta que el republicà ha fet aquest matí i ha demanat esperar als resultats d’aquesta votació, que finalitzarà a les 17 h d’aquest divendres.

Janet Sanz ha retret a ERC que no hagi proposat l’alcaldia compartida durant les negociacions de les últimes setmanes.

Janet Sanz roda de premsa

14:21
   

BComú compareix a les 15 h després de la proposta de Maragall

Barcelona en Comú compareix aquest divendres a les 15 h davant dels mitjans de comunicació a la plaça de Sant Miquel. Aquesta convocatòria urgent arriba després que Ernest Maragall (ERC) s’hagi disposat a parlar per repartir-se l’alcaldia amb Ada Colau

Ho podràs seguir en directe aquí. 

14:03
   

La decisió de les bases de BComú, a les 18.30 h

La consulta a les bases de BComú sobre amb qui ha de pactar la formació, si ERC o PSC, acaba aquest divendres a la tarda. Els comuns compareixeran a les 18.30 h per explicar-ne els resultats. Seguirem en directe, aquí, aquesta intervenció.

12:51
   

Maragall (ERC), obert a parlar per repartir-se l’alcaldia amb Colau

Ernest Maragall s’ha mostrat, en la vigília del ple d’investidura de l’Ajuntament de Barcelona, obert a parlar amb Ada Colau per tal de debatre la proposta per repartir-se l’alcaldia de Barcelona. Tot i així li ha retret “és ara que m’ho proposen?”. I ha afegit: “És obvi que aquesta proposta, després de 3 setmanes de no parlar, a qui correspon no é a la força guanyadora, sinó a qui aspira a una concreció diferent del que ofereixen els resultats electorals”.

El candidat republicà a l’alcaldia s’ha mostrat disposat a debatre amb Colau ‘in extremis’ abans del ple d’investidura: “Sap que li dic, senyora Colau? D’acord, parlem-ne. Parlem-ne seriosament, però parlem de tot”.

12:30
   

Divendres, 14 de juny

Ernest Maragall compareix a les 12.30 h al Parlament de Catalunya, abans del ple d’investidura d’aquest dissabte a l’Ajuntament de Barcelona, en el qual encara no està clar qui serà investit nou alcalde. Seguim en directe la compareixença del candidat d’ERC a l’alcaldia mentre continua en marxa la consulta de BComú anunciada per Ada Colau aquest dijous, en què les bases han de decidir si prefereixen un acord de govern entre BComú i PSC (amb Colau alcaldessa) o un acord de govern amb ERC i BComú (amb Maragall d’alcalde).

19:20
   

Maragall apel·la a les bases dels comuns perquè votin el pacte ERC-BComú

El candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, ha apel·lat a les bases dels comuns perquè votin a favor del pacte entre Esquerra i Barcelona en Comú amb ell com a alcalde. Maragall ha acusat Colau de “trair” la voluntat dels seus votants. El republicà ha lamentat que la candidata prioritzi un pacte amb el PSC.

Maragall ha dit que s’ha sentit “decebut” amb l’actitud dels comuns durant aquestes setmanes de negociacions.

Ernest Maragall ERC

17:40
   

Jaume Collboni confirma el sí a Colau sense cap acord signat

El PSC està més a prop que mai de votar a favor de l’alcaldia d’Ada Colau. El candidat socialista, Jaume Collboni, ha explicat que les converses entre BComú i PSC per a un govern de coalició van “en la bona direcció” i ha agraït públicament que Colau hagi estat “clara i explícita” per vincular la investidura a un govern “progressista”

Això sí, Collboni no tanca la porta a presentar candidatura a la investidura si les bases dels comuns opten per un acord amb Maragall.

Jaume Collboni

15:30
   

Maragall també compareix a falta de 48 hores per a la investidura

El candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, compareix aquest dijous a les 18 h des de la seu del partit per valorar l’última decisió d’Ada Colau. Els comuns han encetat una consulta entre les bases perquè decideixin si prefereixen un pacte amb el PSC per fer Colau alcaldessa, o un pacte amb ERC que faria alcalde Maragall. Podreu seguir en directe la compareixença de Maragall aquí.

15:14
   

Collboni valora la consulta dels comuns

El cap de llista del PSC a les eleccions municipals, Jaume Collboni, valorarà la consulta que han organitzat els comuns perquè les bases decideixin entre un pacte BComú-PSC, amb Ada Colau d’alcaldessa, o un pacte BComú-ERC, amb l’alcaldia d’Ernest Maragall. 

El líder socialista intervindrà a partir de les 17 h. Pots seguir la compareixença en directe aquí.

14:23
   

ERC acusa Colau de “retenir l’alcaldia al preu que sigui”

Jordi Coronas, portaveu de l’equip negociador d’ERC, ha acusat Ada Colau (BComú) de voler “retenir l’alcaldia al preu que sigui”, ja que Colau ha admès que accepta els vots de Manuel Valls (BCN Canvi – Cs) per ser alcaldessa. Sobre la consulta que faran els comuns a les bases, Coronas avisa que la pregunta no hauria de ser per triar entre ERC i el PSC, sinó que hauria de ser: “Valls sí o Valls no?”.

12:20
   

Jordi Coronas (ERC) compareix per valorar l’última decisió de Colau

El portaveu de l’equip negociador d’ERC, Jordi Coronas, compareix a les 13.15 h a la plaça de Sant Jaume després que Ada Colau hagi anunciat que preguntarà a les bases quin pacte de govern prefereixen. A la tarda, a les 18 h, està previst que intervingui l’alcaldable republicà Ernest Maragall davant dels mitjans per valorar l’última decisió de Colau. 

Pots seguir les dues compareixences en directe aquí.

11:19
   

Colau pregunta a les bases sobre quin pacte de govern prefereixen

Ada Colau ha anunciat que preguntarà a les bases de BComú quin pacte de govern prefereixen de cara al ple d’investidura d’aquest dissabte a l’Ajuntament de Barcelona. A sobre de la taula tindran dues opcions:

  • “Acord de govern entre BComú i PSC, amb Ada Colau d’alcaldessa.”
  • “Acord de govern entre ERC i BComú, amb Ernest Maragall d’alcalde.”

La consulta estarà oberta a les bases dels comuns fins aquest divendres, a les 17 h. Més enllà de les respostes, BComú no concreta amb quins vots espera arribar a la majoria absoluta perquè la investidura prosperi.

10:47
   

Dijous, 13 de juny

La candidata de BComú, Ada Colau, compareixerà a les 11 h d’aquest dijous a la seu del partit, al carrer de Marina. Colau atendrà els mitjans després de descartar el tripartit amb PSC i ERC i anunciar que manté la candidatura a la investidura. Tot i així, els comuns faran una consulta a les bases abans del ple de dissabte però no concreten quina serà la pregunta.

Ho seguim en directe, aquí.

20:24
   

Maragall, obert a negociar amb el PSC

El republicà Ernest Maragall ha obert la porta a negociar amb el PSC de cara a la investidura de dissabte. Per primera vegada, ERC vol que els socialistes se sumin a la taula de negociació amb BComú. Tot i així, Maragall descarta el tripartit d’esquerres que proposa Ada Colau i manté l’aposta per un govern a dos ERC-BComú.

18:34
   

Dimarts, 11 de juny

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha convocat els mitjans a la seu d’ERC a les 19.30 h per explicar els últims avenços en les negociacions per a investir nou alcalde de Barcelona. Seguirem en aquesta mateixa pàgina, en directe, la compareixença de Maragall. 

18:35
   

Maragall no dona per perdut l’acord amb Ada Colau

L’alcaldable d’ERC, Ernest Maragall, confia a arribar a un acord amb Ada Colau abans d’aquest dissabte, quan se celebrarà el ple de constitució de l’Ajuntament. El republicà ha dit que la ciutat té l’oportunitat de tenir un govern “que no es deixi instal·lar en el frontisme i que no impliqui la dominació de ningú sobre ningú”.

14:57
   

BComú denuncia pintades “intimidatòries” a la seu

Barcelona en Comú ha denunciat l’aparició “els dos darrers dies” de pintades grogues en forma de llaç a la façana de la seva seu. La formació ha lamentat que “un símbol antirepressiu sigui usat amb finalitats partidistes i intimidatòries”.

10:48
   

Dilluns, 10 de juny

La candidata de Barcelona en Comú a l’alcaldia, Ada Colau, ha dit que “tots els vots que vinguin, benvinguts siguin per a la investidura”, en referència al suport “sense condicions” de Manuel Valls (BCN Canvi – Cs) a la investidura. En una entrevista a El Objetivo de La Sexta, l’alcaldessa en funcions ha explicat que només ha parlat amb Valls a través de missatge de mòbil, que li va agrair la disposició dels seus vots però li va remarcar que només negociaria amb PSC i ERC. Sobre els pactes, Ada Colau ha rebutjat governar en solitari amb 10 regidors perquè “no podria governar bé”.

19:16
   

Apareixen pintades de color groc i insults a la seu de BComú

La tensió pels possibles pactes i aliances que es puguin produir per accedir a l’alcaldia de Barcelona s’ha traduït en una acció contra la seu de BComú, al carrer de la Marina, 131. Dissabte van aparèixer pintades a la façana de l’edifici on es podien llegir insults i “Frau Colau”. També van pintar llaços grocs al terra.

18:02
   

Maragall reivindica un govern liderat per Esquerra

Ernest Maragall ha rebutjat que l’Ajuntament es converteixi en el “banc de proves del nou bloc de poder espanyol PSOE-CS-PP” -en cas que Ada Colau sigui investida alcaldessa el 15 de juny amb els vots de Valls i el PSC-i ha criticat “l’intent de cordó sanitari contra ERC”. Maragall ho ha afirmat en un tuit de resposta a un article del politòleg Jordi Muñoz al ‘Nació Digital’ en què assenyala que el PSOE impulsa pactes per “congelar l”statu quo’ i contenir l’independentisme”. El líder dels republicans es reafirma i defensa, de nou, un govern de progrés liderat per Esquerra per “combatre les desigualtats, abordar els reptes socials i treballar per defensar els drets i llibertats”.

14:25
   

Diumenge, 9 de juny

El republicà ha dit en una entrevista a RAC1 que el més natural i coherent seria ser alcalde, perquè ha estat el més votat. Assegura que Ada Colau també vol ser-ho i que per això negocia amb el PSC i no es nega a acceptar els vots de Valls. Maragall admet que si ell no és investit alcalde es quedarà els quatre anys a l’oposició, per mantenir el compromís amb Barcelona que va assumir en presentar-se com a cap de llista d’ERC.

18:19
   

Els regidors electes de BCN Canvi – Cs es pronuncien a les xarxes

Manuel Valls (BCN Canvi-Cs) ha posat com a exemple el cas de Navarra per justificar els seus “vots sense condicions” a la investidura d’Ada Colau. Valls ha dit que Navarra Suma és l’opció “més responsable i l’única possible per als constitucionalistes” ja que, ha assegurat, no pot haver pactes amb els nacionalistes i separatistes. 

La número quatre de BCN Canvi – Cs, Eva Parera, també ha defensat a través de Twitter el posicionament del cap de llista del partit per evitar un alcalde independentista, malgrat que des de Ciutadans s’oposen a donar suport a Ada Colau (BComú).

Parera ha plantejat si és més acceptable fer a Colau alcaldessa a canvi d’una cadira en lloc de cedir vots gratis, com va proposar Valls fa uns dies. Segons la regidora electe, la decisió del seu partit es basa en “l’interès ciutadà” mentre que fer-ho “amb preu és pensar en l’interès partidista”

17:49
   

Els socialistes a Colau: “No donarem un xec en blanc”

El líder del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha alertat a Ada Colau que “presentar-se a una investidura sense els suports suficients seria una irresponsabilitat”. Collboni ja ha afirmat que els socialistes no donaran “un xec en blanc” i ha recordat que, “a dia d’avui, malgrat que s’han iniciat unes converses, no hi ha acord”.

15:17
   

Maragall: “Els vots de Valls seran una hipoteca permanent”

El líder d’Esquerra Republicana critica que “no s’està explicant la lletra petita” de l’oferta de Manuel Valls de votar Ada Colau en la investidura a l’alcaldia. En una entrevista al diari ‘Ara’ assegura que “no sabem en què consisteix aquesta dependència” i alerta que suposarà una “hipoteca permanent” durant el mandat.

13:15
   

Collboni respon a Colau

El líder dels socialistes a Barcelona ha anunciat una roda de premsa aquest dissabte a les 17 h a la seu del PSC per valorar la posició d’Ada Colau, que aquest dissabte al matí s’ha refermat en la defensa d’un tripartit d’esquerres a l’Ajuntament, tot i que no ha descartat ser investida alcaldessa amb els vots dels socialistes i de Manuel Valls.

11:55
   

Colau: “Ni jo ni BComú no serem el trofeu de ningú”

L’alcaldessa en funcions ha defensat que Barcelona necessita “majories estables, àmplies i transversals” i s’ha reivindicat per liderar un acord entre ERC i el PSC. Ada Colau ha afirmat que cal superar la política de “vetos, ultimàtums i línies vermelles” i ha avisat que “no és el trofeu de ningú”.

Respecte als vots de cara a la investidura, Colau ha deixat la porta oberta a acceptar els vots de Manuel Valls, i ha deixat clar que només “Valls respon de les seves accions”.

10:35
   

Dissabte, 8 de juny

Colau valora el suport de la militància de BComú

La candidata a la reelecció, Ada Colau, intervé aquest dissabte, 8 de juny a les 11 h, davant dels mitjans de comunicació per valorar el suport massiu de la militància de BComú a la seva candidatura per a l’alcaldia de Barcelona. Colau parlarà des de la seu dels comuns. Pots seguir-ho en directe aquí.

21:08
   

Colau optarà a la investidura amb l’aval massiu de la miilitància

Ada Colau optarà finalment a la investidura. La militància de BComú que aquest divendres ha participat en el ple de la formació ha donat suport massiu a la seva candidatura per a l’alcaldia de Barcelona. Hi han votat a favor 457 persones i 27 en contra.

Colau intervindrà aquest dissabte, 8 de juny, a les 11 h davant dels mitjans de comunicació. Podràs seguir-ho en directe aquí.

21:00
   

Ada Colau (BComú) compareix aquest dissabte 

La candidata a la reelecció, Ada Colau, compareix aquest dissabte a les 11 h davant dels mitjans de comunicació, després que s’hagi proposat la seva candidatura per a l’alcaldia de Barcelona. L’alcaldessa en funcions intervindrà des de la seu dels comuns previsiblement per explicar per què es vol presentar a la investidura el 15 de junyquin és l’estat actual de les negociacions amb la resta de partits. 

Aquí podràs seguir la compareixença de Colau en directe aquest dissabte, 7 de juny a les 11 h.

19:01
   

Les bases dels comuns voten la candidatura de Colau

Unes 2.000 persones del plenari de Barcelona en Comú debaten i voten a aquesta hora si accepten que Ada Colau presenti candidatura al ple d’investidura per revalidar l’alcaldia. La reunió dels militants ha començat minuts abans de les 19 h i compta amb la presència de Colau, que ha estat rebuda amb crits d’”alcaldessa!”.

Plenari de Barcelona en Comú

El nucli dirigent de BComú creu que Colau és la millor opció després de l’“estancament” per formar un tripartit.

17:20
   

El PSC vol un acord amb Colau abans de la investidura

La número dos de Jaume Collboni, Laia Bonet, ha assegurat que el PSC vol un acord amb Barcelona en Comú “abans del ple d’investidura”. “No concebem que Colau arribi el 15 al ple sense haver buscat els vots i els suports que facin possible la investidura”, ha apuntat Bonet. 

Després que Ada Colau s’hagi postulat per presentar candidatura a l’alcaldia de Barcelona, els socialistes asseguren que les converses amb els comuns continuen en marxa, tot i que “no hi ha res prou avançat”

13:37
   

El PSC, a les 17 h, per valorar la proposta de Colau

El PSC ha anunciat una compareixença a les 17 h aquest divendres a la tarda després que Colau s’hagi posicionat per ser alcaldessa, amb la intenció de tenir el suport d’ERC i PSC i també després de la compareixença de Maragall. Seguirem aquí en directe la compareixença de la número dos de Jaume Collboni, Laia Bonet.

13:19
   

Maragall exigeix a Colau que concreti si acceptarà els vots de Valls

Ernest Maragall (ERC) s’ha reunit amb Ada Colau (BComú) després de la compareixença dels comuns en què han postulat Colau com a alcaldessa amb un tripartit d’esquerres (BComú, ERC i PSC). Maragall ha exigit a Colau que detalli si acceptarà el suport de Ciutadans per esdevenir alcaldessa i ha alertat que “és possible que el futur alcalde estigui negociant amb els còmplices” del judici de la vergonya. El líder d’ERC ha explicat que els republicans mantenen la proposta que va oferir a BComú: un govern conjunt atorgant a Colau un pes important. Maragall ha deixat clar que “els comuns han de decidir si volen conversa o competició” i ha afegit que el tripartit d’esquerres que proposen els comuns és “impossible” i que simplement és “un refugi retòric que amaga l’autèntica voluntat de la proposta”, és a dir, poder mantenir Ada Colau com a alcaldessa de Barcelona.

11:50
   

Ernest Maragall (ERC) compareix a la 13 h després de la proposta dels comuns

El candidat Ernest Maragall (ERC) compareixerà a la 13 h d’aquest divendres després de la proposta dels comuns per formar un tripartit d’esquerres entre BComú, ERC i PSC, amb Colau com a alcaldessa. 

Seguirem la compareixença d’Ernest Maragall, aquí, en directe.

11:40
   

Els comuns presenten Colau com la figura que pot fer “de pont” en un tripartit d’esquerres

La portaveu de BComú durant les negociacions per investir el nou alcalde de Barcelona, Janet Sanz, ha explicat que proposen Ada Colau perquè és la persona “que pot fer de pont” en un tripartit d’esquerres “transversal i ampli”. Sanz i Subirats han explicat la proposta dels comuns després de fer-la pública aquest dijous al vespre en un comunicat.

10:25
   

Divendres, 7 de juny

Els comuns han proposat a última hora d’aquest dijous que Ada Colau presenti candidatura a la investidura per ser l’alcaldessa de Barcelona per als propers quatre anys. La coordinadora del partit portarà a debat i votació la proposta aquest divendres en un plenari amb les bases de BComú. 

Janet Sanz i Joan Subirats, portaveus de la formació durant les negociacions, explicaran a les 11 h el comunicat de la formació fet públic aquest dijous. La seguirem, en directe, aquí.

20:12
   

Collboni, sobre les converses amb Colau: “No és gens fàcil”

El candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, ha confirmat que els socialistes han començat les converses amb els comuns per aconseguir un acord de govern. Ha dit que intentarà “fins a l’últim moment abans de la investidura” aconseguir aquest pacte amb Ada Colau, però ha alertat de l’estat actual de les negociacions: “No és gens fàcil”

18:03
   

Dijous, 6 de juny

El candidat del PSC, Jaume Collboni, intervé al consell extraordinari de la Federació del PSC Barcelona. A partir de les 19.30 h està previst que es refereixi a l’escenari de pactes postelectorals, després que ERC instés Ada Colau a triar entre seguir negociant amb els republicans o amb els socialistes. Tot apunta que el consell del PSC ha de debatre i avalar la proposta de Jaume Collboni de fer un pacte de govern amb BComú i els vots de Manuel Valls.
12:50
   

Maragall proposa “una figura d’alt nivell” per a Colau i atura les negociacions

El candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, ha proposat crear “una figura del més alt nivell” per a Ada Colau (BComú) dins del pacte de govern que estan treballant les dues formacions. Segons el republicà, aquesta nova figura creada expressament per a Colau tindria “un rol de màxim nivell conjuntament amb l’alcalde”, que seria el mateix Maragall.

10:06
   

Dimecres, 5 de juny

El candidat d’ERC, Ernest Maragall, ha convocat una roda de premsa a les 12 h, per explicar en quin punt es troben les negociacions entre els republicans i BComú. L’atenció als mitjans es produirà hores després que Ada Colau hagi penjat un vídeo a les xarxes en què explica que ara mateix té dues opcions: seguir d’alcaldessa pactant amb el PSC o fer alcalde Maragall i pactar amb els republicans.

Podreu seguir la compareixença de Maragall en directe en aquesta pàgina

13:00
   

ERC ofereix un govern a parts iguals a BComú

Els republicans han ofert a BComú un govern “proporcional”, a parts iguals, en la segona reunió dels equips negociadors. El portaveu dels republicans, Jordi Coronas, ha assegurat que aquest és “l’únic pacte possible” però no ha dit amb qui d’alcalde. ERC també veu impossible un “pacte contra natura” que faci Ada Colau alcaldessa amb els vots de Manuel Valls.

Jordi Coronas ERC

11:24
   

Dimarts, 4 de juny

El portaveu de l’equip negociador d’ERC, Jordi Coronas, compareix a partir de les 12 h per explicar les novetats respecte a les negociacions entre els republicans i BComú. La d’aquest dimarts és la segona trobada entre l’equip d’Ernest Maragall i el d’Ada Colau. La reunió arriba hores després que els comuns hagin demanat a ERC que no vetin un tripartit amb el PSC.

17:12
   

BComú pressiona ERC i el PSC perquè trenquin el veto a un “tripartit d’esquerres”

La número tres de BComú, Janet Sanz, ha redoblat la pressió a ERC i el PSC per aconseguir “un tripartit d’esquerres”. Des de les eleccions municipals, l’equip d’Ada Colau ha repetit en nombroses ocasions la seva voluntat de teixir un acord amb els republicans i els socialistes, un acord que a hores d’ara sembla difícil d’assolir perquè Ernest Maragall (ERC) i Jaume Collboni (PSC) s’han vetat mútuament.

13:39
   

PSC comença converses formals amb BComú

El candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, ha anunciat l’inici de converses formals amb Barcelona en Comú per arribar a un acord de govern progressista no independentista. Els contactes, que encara no tenen data fixada, han de començar aquesta setmana i, per part del PSC, estaran liderats per la número dos, Laia Bonet.

Jaume Collboni Laia Bonet

12:54
   

Dilluns, 3 de juny

El líder del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, compareix a partir de la 13 h després de la primera setmana de negociacions per a la investidura d’un nou alcalde de Barcelona després de les eleccions municipals 2019.Collboni compareix després que aquest diumenge s’hagin fet públics manifestos contraposats que demanen, un, un pacte Maragall-Colau i un altre un tripartit amb el PSC.

18:05
   

Ernest Maragall s’excusa amb Colau: “Ho lamento si ha estat un malentès”

L’alcaldable d’ERC s’ha excusat amb Ada Colau, després de dir que la candidata de BComú estava disposada a un acord de govern amb ell com a alcalde. “Ho lamento si ha estat un malentès”, ha apuntat el candidat republicà. Hores després que Maragall fes aquesta afirmació, Colau ho havia desmentit.

Ernest Maragall ha destacat que ERC té un “respecte obligat” per arribar a una entesa amb BComú, amb qui ja ha iniciat els primers contactes.

17:51
   

Maragall no es posiciona respecte una alcaldia compartida amb Colau

Ernest Maragall (ERC) assegura que el seu equip negociador treballa “amb bona marxa i en la bona direcció”, després dels primers contactes amb Barcelona en Comú Junts per Catalunya. Preguntat per un possible acord amb els comuns que suposi una alcaldia compartida entre ERC i BComú (dos anys per a cada partit), Maragall no s’ha posicionat sobre aquest escenari. “És imprudent i prematur” parlar-ne, ha dit. 

16:56
   

Dijous, 30 de maig

El candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, compareix a les 17.30 h al Parlament per fer una atenció breu als mitjans de comunicació.

19:13
   

Subirats (BComú) exclou JxC d’un possible pacte de govern

El número dos de la llista de Barcelona en Comú, Joan Subirats, ha valorat la reunió d’aquest dimecres entre el guanyador de les eleccions, Ernest Maragall, i la cap de llista dels comuns i actual alcaldessa, Ada Colau.

Subirats ha defensat la necessitat d’un acord que inclogui el PSC perquè compta amb el “60 % dels vots” a les eleccions municipals i ha assegurat que un alcalde que plantegi “polítiques transformadores” ha d’excloure JxC “d’aquesta equació”. Subirats ha estat contundent i ha sentenciat que “no contemplem en cap cas que JxC s’incorpori en aquestes converses”.

Pel número dos de Colau, l’objectiu és assolir un acord de govern i no un pacte d’investidura perquè “el més normal” és que primer hi hagi un acord “sobre quines polítiques volem aplicar” abans de decidir “a qui volem com a alcalde”.

18:14
   

Maragall (ERC) farà arribar una proposta a Colau i Artadi aquest dijous

El republicà Ernest Maragall ha explicat que s’ha reunit amb Elsa Artadi (JxC) i amb Ada Colau (BComú) les dues forces, ha dit, “amb qui creiem que té sentit enfocar aquesta possibilitat i gran oportunitat de Barcelona”, per tal de fer govern. Maragall ha explicat que aquest dijous els farà arribar a les dues formacions una proposta concreta que contingui una “proposta d’acord d’investidura en els dos grans àmbits”. El republicà ha fet públic que la seva proposta inclou dos grans eixos, un de governació de la ciutat “explícitament progressista” i l’altre que planteja accions al voltant de les “llibertats i democràcia”. 

Maragall ha afegit que Ada Colau s’ha mostrat disposada a treballar “en un acord de govern en què Maragall sigui alcalde” i ha confirmat que l’acord de les forces d’esquerres, que incloïa Collboni (PSC), està “descartat des de fa dies” perquè els republicans “tenim posicions clares.”

17:34
   

Elsa Artadi (JxC) valora positivament la reunió amb Maragall

La número dos de JxC, Elsa Artadi, ha assegurat, després de reunir-se amb Maragall, que “avui no acaba res, avui comença tot” i que la reunió amb el republicà ha estat positiva. Ha estat una reunió de prop d’una hora i de caire “preliminar i exploratòria”, segons fonts de Junts per Catalunya. Artadi ha explicat que s’ha parlat dels “aspectes marc” en què avançaran les negociacions. 

17:19
   

Colau i Maragall també s’han reunit

El guanyador de les eleccions, el republicà Ernest Maragall, s’ha reunit aquest dimecres a la tarda amb la candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau. Després de la compareixença d’Artadi, també es preveu que Maragall comparegui a les 18.15 h i que Colau ho faci a les 18.45 h.

17:15
   

Elsa Artadi, a punt de comparèixer

La número dos de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, compareix a partir de les 17.15 h després de reunir-se amb el guanyador de les eleccions municipals 2019, Ernest Maragall.