resultats eleccions generals barris Barcelona

ERC ha estat la força més votada entre els barris de Barcelona. En concret, els republicans s’han imposat en 38 dels 73 barris, tot seguint la tendència favorable per a ERC durant les eleccions generals del 28-A. Així, ERC ha desbancat ECP, que abans del 28 d’abril dominava 59 barris (ara només dos: el Barri Gòtic i  la Clota).

En aquesta ocasió s’han pintat de groc la majoria de barris de l’Eixample, Sants – Montjuïc, les Corts, Horta – Guinardó i Gràcia. En les darreres eleccions espanyoles, ERC havia estat la força més votada només a tres barris: la Salut; el Camp d’en Grassot i la Gràcia Nova; i Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Consulta els resultats del 28-A barri a barri” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/eleccions-generals-2019/resultats/barris-barcelona/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

L’altre clar vencedor del 28-A és el PSC, que passa de liderar un barri el 2016 (Ciutat Meridiana) a liderar-ne 29. Es concentren sobretot a l’eix Besòs, a banda d’alguns barris dispersos per la resta de la ciutat (com el Raval, el Carmel o Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera).

Cs concentra el vot de la dreta

Pel que fa als feus tradicionals del PP i l’antiga Convergència (barris de les Corts i de Sarrià – Sant Gervasi), aquesta vegada s’han pintat del color taronja de Cs. Per primera vegada la formació liderada per Inés Arrimadas a Catalunya es converteix en força més votada a quatre barris (Pedralbes, les Tres Torres, Sant Gervasi – la Bonanova i Sant Gervasi – Galvany).

Vox destaca a Pedralbes i Torre Baró

Pel que fa el vot de la dreta també cal destacar quins són els barris que més han votat Vox. De mitjana, són els del districte de Sarrià – Sant Gervasi. Ara bé, el barri que més vots ha donat a la formació d’ultradreta percentualment és Pedralbes: un 9,5 % dels votants d’aquest barri han votat Vox el 28-A. El segon barri amb més predilecció per Vox és Torre Baró, amb un 7,9 % dels vots.

El barri amb més participació és la Vila Olímpica del Poblenou (85,8 %) i el que ha registrat la participació més baixa és Torre Baró (60,5 %). La mitjana de participació a la ciutat de Barcelona aquestes eleccions generals ha estat del 78,3 %.