Ciutadans ha posat en coneixement de la Fiscalia Superior de Catalunya els fets ocorreguts dijous passat al campus de la UAB, quan un grup d’estudiants va intentar evitar la celebració d’un acte d’una organització estudiantil constitucionalista que havia convidat membres del PP, entre ells, la candidata per Barcelona Cayetana Álvarez de Toledo, i membres de Ciutadans i de la llista de Manuel Valls. Ho ha anunciat aquest dilluns al matí número cinc del partit taronja a les eleccions generals, Carina Mejías, des de la plaça Cívica del campus universitari. Mejías, acompanyada del portaveu parlamentari de Cs, Carles Carrizosa, ha aprofitat la visita a la UAB per retirar llaços grocs de la universitat.

Cs ha demanat que s’investigui “qui hi havia al darrere” i qui va “instigar la violència”. Mejías ja ha assenyalat a Arran i la CUP com a principals “instigadors” dels fets i també ha apuntat al Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC). En la denúncia, Cs fa referència a un tuit del portaveu cupaire, Carles Riera, en què cridava a omplir la UAB davant “l’acte feixista”. Segons la candidata, hi ha “indicis clars” d’un delicte d‘odi i discriminació.

Mejías ha tornat a denunciar l’actuació “violenta d’estudiants feixistes” i ha carregat contra el rectorat de la universitat per la seva “passivitat” i per “mirar cap a una altra banda”.

Retiren llaços grocs

Aprofitant l’aturada de l’activitat al campus de la UAB, Mejías i Carrizosa han retirat alguns llaços grocs de les baranes d’accés a la plaça Cívica i els han llençat a la brossa: “Els espais públics són de tots i s’ha de respectar la pluralitat. No pot ser patrimoni dels independentistes. Contribuirem a treure’n tota la propaganda que es pugui”, han relatat.

La universitat, buida per Setmana Santa

La imatge d’aquest dilluns a la UAB dista molt de la tensió que es va viure dijous a la UAB per la presència de la cúpula del PP a l’acte dels estudiants de S’ha acabat. Tot i el desplegament de persones que ha fet Cs, el fet que l’activitat lectiva estigui aturada per les vacances de Setmana Santa ha fet que hi regnés la tranquil·litat.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]