L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha enviat una carta al president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, per demanar-li que, de forma urgent, se suspenguin els desnonaments de persones vulnerables pels casos de coronavirus. L’alcaldessa demana que aquesta mesura s’apliqui no només a Barcelona, sinó al conjunt de l’Estat. En l’escrit, Colau recorda que moltes d’aquestes persones són grans o amb malalties cròniques. El TSJC també ha demanat als jutges que valorin si cal suspendre desnonament i altres actuacions judicials no urgents.

L’alcaldessa considera que davant d’una situació excepcional com la que està provocant el Covid-19, cal prendre mesures extraordinàries, tant per evitar la propagació del virus com per “alleujar” la població més vulnerable de l’impacte econòmic d’aquesta crisi.

Preocupació també pels equips municipals

A banda de protegir les persones afectades per ordres de llançament, l’alcaldessa també està preocupada per les unitats municipals que acompanyen aquestes persones. Aquestes unitats fan visites a les famílies que han de ser desnonades, fan tasques de mediació amb la propietat i els ajuden a buscar un altre habitatge. A més, en cas, que la mediació no funcioni, aquests equips municipals també acompanyen les famílies en el moment del desnonament.

Torra sol·licitarà una moratòria al TSJC

De la seva banda, el president del Govern, Quim Torra, sol·licitarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) una moratòria per aturar els desnonaments mentre continuï la crisi del coronavirus. Segons fonts de presidència, el cap de l’executiu ho demanarà per carta després que s’hagi reunit amb representants del món local.